Het reinigen van uw terras

Het is weer herfst, dit zorgt ervoor dat de terrastegels binnenkort weer gereinigd moeten worden om te zorgen dat de herfst- en wintermaanden geen groene aanslag achter laten. Dit kan natuurlijk het beste gedaan worden rond het begin van de lente, want vanaf dan wordt er echt gebruik gemaakt van het terras. Welke soort tegels jij nu hebt, de wintermaanden kunnen altijd door regen en dergelijke een groene aanslag achterlaten.

Er zijn gelukkig veel reinigers beschikbaar die precies ontwikkeld zijn voor het onderhoud van terras- en tuintegels, zonder dat deze schadelijk zijn voor planten. Voordat deze gebruikt worden is het wel slim om eerst een klein deel van het terras te reinigen om te kijken of er geen schade of verkleuring ontstaat. Je kunt ook op het internet zoeken naar ervaring van andere mensen die deze reinigers hebben gebruikt om te kijken of hieruit blijkt dat anderen slechte ervaring hebben met deze producten.

Er bestaan ook veel huismiddelen die gebruikt kunnen worden om de groei van algen en planten tegen te gaan, maar het is slim om hiermee zo voorzichtig mogelijk om te gaan of helemaal te vermijden. Deze kunnen namelijk voor lelijke plekken zorgen in de grote tegels voor terras, terwijl dit niet de bedoeling is. Zo kan bijvoorbeeld witte azijn gebruikt worden, maar deze kan dus wel zorgen voor vervelende plekken, waardoor het niet het slimste is om deze te gebruiken. Wanneer je deze wél wilt gebruiken, moet je hier wel erg voorzichtig mee omgaan.

Het is ook slim om voorzichtig om te gaan met hogedrukreinigers. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat er schade ontstaat, maar kunnen ook de poriën van de tuintegels 60×60 vergroten. Waardoor er in de toekomst gemakkelijker onkruid groeit, doordat deze dan een groter hechtingsoppervlak hebben. Alleen de echte, hardere steensoorten (vaak natuursteensoorten) kunnen een krachtige straal van een hogedrukreiniger verdragen. Bij deze steensoorten moet je alsnog voorzichtig zijn met de reiniger, maar is de kans een stuk kleiner dat er iets beschadigd wordt.

Wanneer u keramische tuintegels heeft is het slim om te zorgen dat deze niet met oliehoudende middelen gereinigd worden. Deze steensoort kan dit namelijk niet zo goed verdragen en er kan een laag ontstaan waardoor er vieze vlekken ontwikkelen op de tegels. Je kunt namelijk voetafdrukken in de tegels zien staan en dit kan ervoor zorgen dat de tuintegels een lelijk uiterlijk krijgen. Het is natuurlijk de bedoeling om van de grote tegels te kunnen genieten in de zomer. Vetvlekken verdwijnen wel op den duur maar voorkomen is altijd beter dan genezen natuurlijk.

Wanneer de terrastegels weer mooi schoon zijn gemaakt, is het natuurlijk nog een kwestie van onderhouden. Het is hierbij van belang dat er zo goed mogelijk onderhoud wordt gedaan gedurende de gebruiksmaanden. Waarna de cyclus weer overnieuw begint rond de winter van het volgende jaar.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php