Ga voor een gezond gazon

U kunt een mooi gazon onderhouden met minder tijd en moeite dan u denkt. Houd uw gazon gezond en laat het er goed uit door goed te knippen, drenken, bemesten en beluchten. Goede timing en technieken betekenen dat je er minder tijd en moeite voor hoeft te doen om het er goed uit te laten zien.

U hoeft uw gazon niet te extreem kort te snoeien om het gezond te houden

Als u een gemiddelde huiseigenaar bent (en dat bent u natuurlijk niet!), besteedt u 4 uur per week aan tuinwerk en maait u uw gazon 30 keer per jaar. En hoewel u het misschien niet beseft, betaalt uw gazon u terug voor al dit harde werk. Het dient als een gigantische airconditioner om je huis te koelen. Het geeft een enorme hoeveelheid zuurstof af en vangt veel vuil en stof op om u en uw gezin gezond te houden. Het geeft je een plek om te relaxen, eten en drinken, spelen voor de kinderen of huisdieren en natuurlijk nog veel meer.

Wilt u nieuwe graszoden kopen kunt u voor meer informatie naar Graszodenkopen.nl

Het goede nieuws is dat je je gazon niet heel erg hoeft te snoeien om het gezond te houden. In feite is het in grote mate niet de hoeveelheid werk die je in je gazon stopt, het is meer wanneer en hoe je het doet.

Tip: Stel uw maaihoogte in op de tijd van het jaar (en gebruik een scherp mes). Gebruik voor graslanden met een koel klimaat een snijlengte van 3 a 4 cm voor het eerste maaien van het jaar om dood gras te verwijder. Laat zo meer zonlicht komen op de grasplanten. Breng het mes omhoog tijdens de hitte van de zomer tot 7 a 8 cm. Laat het blad vervolgens weer zakken tot 3 a 4 cm voor de laatste snede van het jaar. Voor warme klimaatgrassen zullen deze hoogten ongeveer iets lager zijn.

Wanneer u de hoogte van het blad aanpast, meet dan vanaf een hard oppervlak tot aan de onderkant van het maaidek en voeg vervolgens een halve a hele centimeter toe.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php