Een groen dak maken met Sedumplantjes

Zie je de laatste tijd ook steeds meer groene daken verschijnen, vooral in de Randstad is het een ongelooflijke trend om je dak te voorzien van groen, met andere woorden, planten op je dak plaatsen. Dit is niet alleen goed voor de natuur, er komen namelijk steeds meer planten bij, vooral op gebieden waar die nog niet zijn. Het is ook nog eens beter voor de uitstraling van de stad. Het ziet er natuurlijk een stuk mooier uit als de daken begroeid zijn. Vooral in Amsterdam Zuid heeft dit al geleid tot een betere luchtkwaliteit en een mooiere uitstraling van bovenaf gezien. Het aanleggen van een groen dak, met bijvoorbeeld Sedumplantjes, biedt echter nog veel meer voordelen waar we je graag wat over vertellen.

Wat zijn Sedumplantjes eigenlijk?

Een Sedumplantje is een vrij kleine plant die wel heel erg sterk is, deze plant kan namelijk alle weersomstandigheden aan en is ook bestand tegen extreme omstandigheden zoals sneeuw en ijs. Mocht het toch een hele periode droog zijn, geen probleem want het is een vetplant, deze hebben niet veel vocht nodig. De plant groeit het hele jaar door en kan het vele jaren lang volhouden. Daarnaast staat de plant zes weken per jaar in de bloei wat een extra mooi effect voor je dak op kan leveren. Dan verandert de plant namelijk van kleur, dan kan uw groene dak ook zomaar rood worden bijvoorbeeld.

 

Wat zijn de voordelen van een groen dak

Het is niet alleen leuk om te zien, al die groene sedum matten. Zoals we al even kort genoemd hebben is het ook nog eens beter voor het milieu omdat er meer natuur in de stad komt. Vaak wordt er zoveel mogelijk natuur weggehaald, maar wij proberen dat juist weer terug te brengen. Vooral in gebieden waar veel mensen wonen zouden ook meer klanten aanwezig moeten zijn. Dit is goed voor de luchtkwaliteit omdat planten onze lucht zuiveren.

 

Iedereen moet meedoen

We kunnen natuurlijk niet iedereen verplicht stellen om mee te doen, maar we zouden de wereld een stuk beter maken als we een hoop mensen zover krijgen om een groendak aan te laten leggen. Zoals we genoemd hebben, is het niet alleen veel beter voor het milieu, de wereld ziet er ook nog eens een stukje mooier uit als iedereen over een groen dak beschikt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php