Laat uw kruipruimte isoleren door een kruipruimte specialist

Veel kruipruimtes in Nederland hebben last van een laag water in de kruipruimte. Wanneer u besluit om deze ruimte te voorzien van vloerisolatie, moet het natuurlijk goed gedaan worden. Daarom raden wij u aan om voor deze werkzaamheden een kruipruimte specialist in te schakelen. Zij hebben beschikken over de juiste materialen en kennis om uw ruimte van de juiste isolatie te voorzien. Maar wat is eigenlijk de reden waarom iedereen massaal aan het isoleren is geslagen? En welke voordelen zijn er verbonden aan een geïsoleerde kruipruimte? In dit artikel hopen wij u antwoorden op deze vragen te geven.

Waarom kruipruimte isolatie?

Niet alle woningen beschikken over een kruipruimte, maar als deze wel aanwezig is wordt aan deze plek niet zo veel aandacht besteed. Toch heeft deze ruimte wel een grote invloed op temperatuur in de woning. Wanneer u in een lager deel van Nederland woont is het helemaal niet overbodig om het isoleren van de kruipruimte te overwegen. Op deze manier kunnen namelijk een aantal grote problemen opgelost of voorkomen worden.

Vochtprobleem

Zoals we eerder aangegeven hebben is een deel van Nederland laaggelegen, bij een hoge grondwaterstand veroorzaakt dit veel vocht in de kruipruimte. Wanneer er veel vocht in de ruimte aanwezig is kan dit zorgen voor ongedierte, een vochtige kruipruimte is hier namelijk een geschikte leefomgeving voor. Staat er het hele jaar door een laag water op de bodem? Na langere tijd kan het vocht de balken en muren van de woning aantasten. Om deze problemen te voorkomen is het verstandig om een kruipruimte specialist in te schakelen. Zij gaan aan de slag met het maken van een prijsopgave voor de isolatiewerkzaamheden. Hierbij houden zij rekening met de hoeveelheid vocht en bereikbaarheid van de ruimte. Aan de hand van deze onderdelen wordt beslist welk materiaal het best gebruikt kan worden voor het isoleren van de ruimte. Met behulp van de juiste isolatie kunnen de eerdergenoemde problemen voorkomen worden.

Tocht probleem

In de koude wintermaanden kan een niet geïsoleerde kruipruimte voor een koude tocht in huis zorgen. De koude lucht vanuit de kruipruimte is namelijk lastig te verwarmen en gaat een uitweg zoeken. Het vocht gaat zich aan de onderkant van de vloer verzamelen waardoor het onmogelijk wordt om de vloer te verwarmen. Daarom zal je in de koude periode van het jaar snel last van koude voeten krijgen. Met de juiste kruipruimte isolatie kan u weer genieten van een behaaglijke woning.

Werkwijze van een kruipruimte specialist

Heeft u vaak last van de koude voeten of ongedierte in de kruipruimte? Een kruipruimte specialist komt u graag helpen om deze problemen op te lossen. Om in contact te komen met een kruipruimte specialist kan u natuurlijk contact opnemen of heel gemakkelijk een prijsopgave aanvragen. Binnen korte tijd heeft u een indicatie hoeveel de werkzaamheden gaan kosten. Bij de meeste woningen zal gebruik gemaakt worden van de EPS korrels. Dit zijn piepschuim korrels die een dikke laag op het water gaan vormen. Om de ruimte goed te isoleren wordt er ongeveer 40 centimeter aan materiaal aangebracht. De EPS korrels worden met behulp van een blaassysteem in de kruipruimte aangebracht. Op deze manier is het mogelijk om op plekken te isoleren die normaal niet bereikbaar zijn. De werkzaamheden zijn binnen een dag uitgevoerd en u kan lekker gaan genieten van een warme vloer.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php