Betonvloer

Het storten, repareren en schoonmaken van een betonvloer wordt door veel mensen gezien als een lastige klus. Maar gelukkig zijn daar vakmannen voor. Met beton kun je alle kanten op. Het is een geschikt middel om je vloerverwarming in toe te passen. Een betonvloer kun je ook waterdicht maken, de betonvloer wordt dan beschermd tegen water-, stof- en vriesschade. Daarnaast is het een goed middel om geluidsoverlast tegen te gaan. Beton is zwaar materiaal, de ondergrond moet het gewicht kunnen dragen. In dit artikel gaan wij het hebben over het storten, repareren en schoonmaken van een betonvloer; wat zijn de voordelen?

Een betonvloer storten

 

Een betonvloer storten is niet iets wat je zomaar even doet, het vereist enige oplettendheid. Het bouwen van een keuken, aanbouw of garage betekent dat je ook een nieuwe betonvloer moet laten storten. Er zijn twee manieren om beton te plaatsen, je kunt ervoor kiezen om je betonvloer te laten storten of gieten. Gieten heeft als voordeel dat het beton beter wordt verdeeld en gemakkelijk waterpas zal gaan liggen. Als de betonvloer is gelegd in je badkamer, berging of een kantoorruimte dan moet het ook opdrogen. TIP: Na ongeveer twee dagen is de vloer beloopbaar. Het beton is dan nog niet uitgedroogd, dit duurt ongeveer een maand. De droogtijd van een vloer is 1 cm per week. Ga je tegels leggen? Dan is het verstandig om bij de fabrikant te informeren hoelang de vloer moet drogen. Afhankelijk van de laagdikte wordt een vloer dagelijks met 1 mm uitgehard. Tijdens dit proces wordt alle vocht uit het beton verdampt. Meer weten over het storten van een betonvloer? Klik dan hier voor meer informatie.

Het repareren van een betonvloer

Door slijtage is het repareren van je betonvloer onvermijdelijk. Vloeren worden dagelijks belast en zijn soms onderhevig aan krimping en uiteenzetting door bijvoorbeeld temperatuur verschillen. Ook bij een nieuwe betonvloer kan reparatie nodig zijn. Het repareren van een betonvloer is nodig wanneer er signalen zijn van betonrot of uitgroeiende gaten. Betonrot is herkenbaar aan het uitzetten van staal dat zich in je fundering bevindt. Het staal gaat uitzetten waardoor het beton zal los knappen. Zonder onderhoud kunnen dit soort beschadigingen uitgroeien, wat gevaarlijk kan zijn in de garage, op de werkvloer of zelfs voor de structuur van je woning. Het repareren van een betonvloer is een proces die je meerdere malen moet uitvoeren. Hierdoor zorg je ervoor dat het beton nog jaren stevig en waterdicht blijft. Vochtbestrijding kan hoge kosten met zich meedragen. Vocht in een woning zorgt voor een ongezond leefomgeving en schimmelvorming. Het is daarom erg belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. De juiste diagnose is cruciaal voor het repareren van een betonvloer, hierdoor kun je een keuze maken uit reparatietechnieken die kunnen worden toegepast.

Betonvloer | Schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van een betonvloer wordt gezien als een overbodige klus. Beton is robuust en beschadigt niet snel, echter heeft de toplaag vaker last van slijtage. Een betonvloer kun je dagelijks reinigen met water en PH-neutrale zeep. Het gebruik van synthetische schoonmaakmiddelen wordt afgeraden bij het schoonmaken van een betonvloer. Het gebruiken van schuursponsen of schurende schoonmaakmiddelen wordt afgeraden. Er zijn schoonmaakmiddelen beschikbaar die reinigen en een beschermende werking hebben. Na het schoonmaken moet je de vloer goed drogen. Blijft je vloer regelmatig nat, dan kan er een kalklaagje gaan vormen. Bij het verwijderen van een kalklaagje mag je geen gebruik maken van zure producten zoals, kalkoplossers en schoonmaakazijn. Beperk het contact van middelen zoals chloor, oliƫn en vetten met de betonvloer. Voor een goede bescherming wordt het aangeraden om met regelmaat de vloer te reinigen met bijvoorbeeld bijenwas. Dit zorgt voor een beschermlaag tegen vocht en vuil. Met deze handige tips wordt het schoonmaken van je betonvloer wat gemakkelijker.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php