De verschillende soorten hekwerk

Wie denkt aan hekwerk denkt misschien gelijk alleen aan een groot hek dat voor een huis, school of ander gebouw staat. Maar wist je dat er met hekken veel meer mogelijk is dan alleen dit? Holland hekwerk levert hekken op maat en biedt naast het gewone hekwerk ook bijvoorbeeld mooie schuifpoorten en hondenkennels aan.

Wat is hekwerk?

Hekwerk bestaat meestal uit hard materiaal zoals staal of ijzer. Hierdoor is het object moeilijk te breken en geef het velen een fijn gevoel van bescherming. De kleur van het hekwerk gaat meestal gepaard met het materiaal en is dan ook vaak grijs of zilver. Maar ook hekwerk in andere kleuren is mogelijk! Verder wordt hekwerk in allerlei varianten gemaakt. Welke varianten dit zijn lees je hieronder.

Verschillende varianten hekwerk

Of je nu op zoek bent naar een hek voor in de tuin, een hondenkennel voor je hond of een groot hek voor om het huis; hekwerk komt ik alle soorten en maten. Een hek voor in de tuin is meestal makkelijk te plaatsen en wordt bij voorkeur altijd geplaatst tussen twee heggen of muurtjes. Naast het reguliere tuinhekje, kun je bij hekwerk ook denken aan iets wat minder in de standaard richting ligt zoals een hondenkennel. Bij velen zal een hondelkennel negatieve associaties oproepen, maar niks is minder waar. Ga je bijvoorbeeld op vakantie met het vliegtuig, maar wil je je trouwe viervoeter wel veilig mee kunnen nemen? Dan is een hondenkennel een uitkomt. Door het harde materiaal ben je ervan verzekerd dat jouw hond niks zal gebeuren tijdens de vlucht. De twee voorgaande objecten zijn relatief klein, maar hekwerk komt natuurlijk ook in grotere varianten. Hierbij kun je denken aan schuifpoorten. Schuifpoorten worden vaak gebruikt als omheining van grote huizen of fabrieken.

Hoe maak je de juiste keuze?

Om nu voor jezelf te bepalen wat hetgeen is waar je behoefte aan hebt, is het goed om te bedenken wat je wensen zijn. Een tuinhek is geschikt voor de wat kleinere tuintjes maar die toch goed beschermd moeten worden en een schuifpoort kan juist weer geschikt zijn ter omheining voor de wat grotere huizen. We hopen dat je genoeg tips en tricks hebt om zelf aan de slag te kunnen gaan!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php