VCA examen tips en tricks.

Aan de hand van het VGM Checklist Aannemers (VCA) examen wordt kennis getoetst over: veiligheid, gezondheid en milieu binnen de bouwbranche. Het is belangrijk dat werknemers over deze kennis beschikken, zodat er veilig kan worden gewerkt. Het examen bestaat vooral uit kennisvragen, dus een cursist hoeft alleen de leerstof uit zijn/haar hoofd te leren. Dit kan echter moeilijker zijn dan het lijkt, dus zullen wij aan de hand van deze blog een aantal tips en tricks geven om zo soepel mogelijk door het examen te gaan. VCA certificaat halen doe je dus zo!

Leer actief

Neem de leerstof zo actief mogelijk in je op. Dit betekent dat je niet alleen leest, maar dat je je bijvoorbeeld ook situaties voorstelt, waarin de kennis toepasbaar is. Misschien ben je al eens in een bepaalde situatie terecht gekomen en zou je nu anders handelen? Als je de leerstof op deze manier benaderd zal je het makkelijker onthouden. Ook is het handig om samen met je collega’s te leren, ondervraag elkaar en praat over de leerstof. Zo kun je ervoor zorgen dat je beiden meer begrijpt van de leerstof.  Als iets moeilijk is om te onthouden bedenk dan samen een ezelsbruggetje of maak een spiekbriefje. Je hoeft deze niet te gebruiken, maar doordat je hem hebt gemaakt zal je het waarschijnlijk wel onthouden.

Bekijk filmpjes!

Een andere goede tip is het kijken van filmpjes op YouTube! Dit is vooral handig als je niet samen met je collega’s kunt leren. In de filmpjes zullen andere mensen jou vertellen wat je moet weten en dit werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je samen met iemand leert. Er zijn erg veel informatieve filmpjes te vinden, oftewel: de keuze is reuze.

Wees voorbereid

Tijdens het examen is het natuurlijk belangrijk om goed geconcentreerd te zijn. Het is dus belangrijk om goed te slapen de nacht voor het examen. Ontbijt goed en eet een banaan! Het klinkt misschien onzinnig, maar een banaan verhoogt de concentratie. Als je hem vlak voor het examen eet, zal het letterlijk de vruchten afwerpen tijdens het examen.

Naast je VCA kun je bijvoorbeeld ook je heftruck certificaat halen. Wat je hiervoor moet weten zullen we in een volgende blog uitleggen, dus houdt ons in de gaten.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php