Rolsteiger nodig bij het verbouwen?

Wanneer je ervoor kiest om te gaan klussen komt een steiger vaak van pas. Velen kiezen er dan ook voor om online een steiger te kopen. Het risico om op hoogte te werken zonder steiger is namelijk erg groot. Het huren van steigers is echter prijzig. Daarom kiezen veel ondernemers er ook voor om steigers te kopen in plaats van te huren. Hiervoor moet men wel steigerbouwer certificaten in bezit hebben.  

Waarom is een rolsteiger zo handig?

In vergelijking met een normale steiger is een rolsteiger iets handiger. De wieltjes maken het mogelijk om de steiger gemakkelijker te verplaatsen, terwijl een normale steiger vergroot moet worden of telkens worden op- en afgebouwd. Deze regels voor het opbouwen van een rolsteiger zijn minder streng. Hiervoor is een bouwvakker met ervaring voldoende, terwijl je voor een normale steiger de benodigde certificaten moet hebben. Een rolsteiger kan tevens hoger worden gemaakt. Dit vergroot echter wel het risico. Daarom moeten er ten alle tijden minimaal twee personen de rolsteiger verrijden. Het is dus belangrijk bij het kopen van een rolsteiger er een te nemen die van voldoende kwaliteit materiaal is. Dit verkleint de kans op ongelukken.

Wat is er zo makkelijk aan een lichtere steiger?

Rolsteigers zijn over het algemeen lichter dan een normale steiger. Ze zijn ook op verschillende werk- en platformhoogtes te verkrijgen. Doordat rolsteigers van aluminium gemaakt zijn, zijn ze tevens ook gemakkelijker te transporteren, monteren en te demonteren. Dit in tegenstelling tot de normale systeemsteigers. Deze zijn vaak van staal gemaakt en dit maakt het ook moeilijker om deze te vervoeren. Wel blijft belangrijk dat beide steigers op een stabiele vlakke ondergrond geplaatst moeten worden.

Veiligheid

De belangrijkste functie van de steiger is dat het dus veiligheid biedt. Het voorkomt dat er met spullen geklommen moet worden op een trap. Echter gelden op de steiger zelf ook veiligheidsmaatregelen. Zo moet een systeemsteiger worden opgebouwd door speciale vakmensen en daarnaast gelden ook voor rolsteigers speciale opbouwmethodes.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php