Kasten op maat

De voordelen die je verkrijgt bij het maken van kasten op maat zijn natuurlijk eindeloos. Kasten die je laat maken op maat zijn erg bijzonder en werken ruimtebesparend. Omdat je kiest voor een kast in een gekozen ruimte heb je daardoor de kans om een “verloren ruimte” op te vullen. Die ruimte wordt van vervolgens optimaal gebruikt en daardoor creëer je meer opbergruimte. Als je dan vervolgens kiest voor een kledingkast op maat, hoef je bovenop de kasten niet meer de poetsen en dat betekent minder stof en vuil. Kasten op maat zijn een gekende optie voor in de slaapkamer, maar kunnen ook perfect op de bureau en in de badkamer.

Unieke kasten op maat die uniek zijn

Als je overweegt om een kast op maat te laten maken dan onderscheid je je interieur van al de anderen. In principe zou je gerust kunnen zeggen dat je iets uniek hebt en niet zomaar een toonzaalinterieur. Het verschil is met maatwerk dat je een kleinschalige idee hebt van hoe dat de kast eruit komt te zien. Van tevoren heb je misschien al wat zoekwerk gedaan bij houthandelaars om te kijken welke verschillende soorten hout je kan gebruiken. Als je echt geen idee hebt van welk model dan kun je dat natuurlijk altijd bespreken met een interieurarchitect.

Maatwerk is aangepast aan het interieur

Om nog maar eens te herhalen dat kasten op maat je enorme voordelen biedt. Als je een kast op maat laat maken dan is deze afgestemd op bijzondere kenmerken van je interieur. Anders dan je een standaard kast gaat halen in de winkel is er altijd wel iets wat niet past in het interieur. Eventuele problemen duiken niet op met een kast op maat laten maken, want je kiest tenslotte de afwerking zelf. In principe is het simpel: je kan de kast van je dromen laten maken.

Investering op lange termijn

Anders dan twintig jaar geleden kwamen kasten op maat niet heel erg veel voor. Men beschouwde het toen nog als een opbergmeubel om nog meer rommel in te bewaren. Tegenwoordig beziet men een kast op maat als een echte duurzame investering die zich resulteert op lange termijn. Het begint allemaal met een idee, misschien uitgetekend op een blad papier. Daarna kan men met behulp van een tekenprogramma op de computer een echte 3D tekening maken waarop alle aspecten te zien zijn zoals de kast op maat in het echt uit zal zien. Na je goedkeuring kan de meubelmaker beginnen met de kast op maat te maken.

Gegarandeerde kwaliteit

Anders dan in fabriek waar er een grote hoeveelheid kasten van de band rolt, werken er een paar specialisten mee die ervoor zorgen dat je ook echt de beloofde kwaliteit krijgt. Daarom mag je er zeker van zijn dat je gepersonaliseerde meubel ook in goede handen is. Iedereen die weet wat hij moet doen. Van het hout snijden en schaven tot de afwerking. En daarbij valt de prijs ook nog eens goed mee.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php