Waarom kiezen voor een boxspring?

De slaapkwaliteit heeft ongetwijfeld een groot effect op hoe we ons overdag voelen en hoe goed we presteren op het werk of bij andere activiteiten. Jammer genoeg laat die kwaliteit bij veel mensen te wensen over, en dat heeft verschillende oorzaken.

Een van de grootste daarvan is dat het bed vaak van ondermaatse kwaliteit is. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar betere opties, zoals een boxspring met voetbord. Een dergelijke boxspring biedt heel wat voordelen, en een duidelijk zicht daarop is dan ook belangrijk!

De voordelen van een boxspring met voetbord


Veel mensen weten echter niet wat een boxspring precies is. Eigenlijk is het een bed dat bestaat uit een verenbodem, met daarop een matras. Hierdoor ligt men tijdens het slapen hoger, waardoor in en uit het bed stappen veel eenvoudiger wordt.

Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan een dergelijke boxspring:

1. Een boxspring ligt beter

Eerst en vooral biedt een dergelijk bed een optimale ondersteuning tijdens het slapen. De matras is immers op die manier gemaakt dat hij precies je lichaam ondersteunt waar dat het meeste nodig is. Op die manier wordt slapen gezonder én aangenamer, en ben je ‘s morgens beter uitgerust.

2. Een boxspring met voetbord kan op maat worden gemaakt

Daarbij is het mogelijk om een boxspring op maat te laten maken. Bij traditionele bedden is dat meestal niet het geval, en moet je het met een standaard model doen. Als je echter aan je speciaalzaak op voorhand laat weten welke vereisten je hebt op het vlak vakmateriaal, afmetingen en ondersteuning, dan kan je zeker zijn van een bed dat precies op je noden is afgestemd. En dat komt je slaapkwaliteit alleen maar ten goede!

3. Een boxspring met voetbord is comfortabel

Naast gewoon het feit dat de matras van een boxspring een goede ondersteuning biedt, is een model met een voetbord ook gewoon veel gezelliger om in te slapen. Het voetbord zorgt er echter niet enkel voor dat het bed er gezelliger uitziet, het geeft ook een extra dimensie aan de look en feel van de slaapkamer.

4. Een boxspring met voetbord past bij elke stijl

Natuurlijk kan het zijn dat je een boxspring zoekt die ook op het vlak van stijl bij je slaapkamer past. In dat geval is er goed nieuws: boxsprings met voetborden komen in zowat elke mogelijke stijl. Van bedden met een klassieke uitstraling tot landelijke modellen of moderne, strakke types, alles is mogelijk. Op die manier botst het bed niet met de look van de ruimte, en kan je een mooi harmonisch geheel creëren.


Kiezen voor kwaliteit bij de zoektocht naar een boxspring

Een boxspring met voetbord biedt overduidelijk tal van voordelen, zowel op het vlak van slaapkwaliteit als uitstraling. Kies je daarbij voor vooraanstaande merken en speciaalzaken, dan kan je zeker zijn van een duurzame, kwalitatieve en extra comfortabele aankoop. Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust, en kiezen voor een degelijk bed is dan ook geen overbodige luxe!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php