Zonnepanelen plaatsen: Waarom je het wel moet doen

Wil je besparen op je energierekening? Vind je duurzaamheid belangrijk en zie je ook kansen op dit gebied? Misschien heb je er wel eens over nagedacht om zonnepanelen op je huis te plaatsen. Wellicht heb je zowel positieve als negatieve ervaringen gehoord. Zonnepanelen kopen? Zonnepanelen vergen een flinke investering. Leveren ze je wel genoeg op? Wij denken van wel. Hier volgen een aantal argumenten.

Zonnepanelen kopen? Gewoon doen!

Zonnepanelen van tegenwoordig zijn veel effectiever dan de voorgaande generaties. Zelfs in de winter levert de Nederlandse winterzon nog voldoende energie om echt een bijdrage te leveren.

Zonnepanelen zijn stil en vrijwel onderhoudsvrij. Maak ze regelmatig schoon zodat ze hun werk optimaal kunnen doen. Dat is eigenlijk alles. Zonnepanelen gaan ongeveer dertig jaar mee.

De kosten voor fossiele brandstoffen zullen alleen maar hoger worden. Zeker nu de aardgasproductie vanuit Slochteren sterk onder druk staat.

Zonnepanelen leveren geen CO2-uitstoot op. Ze zijn een duurzame investering in een duurzame toekomst.

Gebruik maken van subsidies

Er zijn subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken.

Zonnepanelen worden gezien als verbetering aan je huis. De investering kun je in je bestaande en in een nieuwe hypotheek laten opnemen.

Op dit moment ontvang je nauwelijks rente op je spaarrekening. Door te investeren in zonnepanelen geef je jezelf een hoger rendement dan je bereikt door je geld op je bankrekening te laten staan.

Heb je een koopwoning, dan kun je een lening afsluiten om je zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. De rente over die lening mag je aftrekken.

Zonnepanelen kun je ook huren

Kun je de kosten voor zonnepanelen niet zelf opbrengen en wil je geen lening afsluiten, dan kun je zonnepanelen eenvoudig huren. Je rendement is hierdoor wel minder, maar nog steeds aanzienlijk.

Door zonnepanelen te plaatsen ben je gedeeltelijk zelfvoorzienend en onafhankelijk van anderen.

Denk er nog eens goed over na. Zonnepanelen zijn een gezonde en verantwoorde investering die je geld gaan opleveren.

Vergelijk hier zonnepanelen aanbieders en kies de beste deal!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php