Infrarood sauna ook in de zomer?

De infrarood sauna en uberhaupt de sauna wordt meestal geassocieerd met de winter. Maar waarom eigenlijk? Eigenlijk puur omdat het lekker warm is in zo’n cabine en het buiten over het algemeen erg koud is. Mensen hebben behoefte naar de warmte. Toch zijn er genoeg redenen om ook te genieten van de infrarood sauna in de zomer. In dit artikel lees je welke redenen dit zijn.

Door de warmte die de sauna afgeeft, leer je lichaam met warmte omgaan. Je zult de warmte van de zomer dus beter kunnen verdragen.

Over het algemeen weten we dat  een koude douche na de sauna erg gezond is. In de winter moet je over het algemeen erg sterk in je schoenen staan wil je onder deze koude douche gaan staan. In de zomer is dat wat makkelijker, omdat het buiten warm is en je liever onder een koude douche staat dan in de winter.

Door de infrarood sauna wordt je weer gezuiverd. Je poriën kunnen dichtkomen te zitten door bijvoorbeeld al het creme dat je gebruikt in de zomer. Met een sauna sessie herstel je dit weer.

De sauna is ook goed voor immuumsysteem. Juist in de zomer is dit handig, want in Nederland zijn er vaak temperatuurverschillen in de zomer. Maar denk ook aan de airco die je aan een verkoudheid kunnen helpen.

Uiteraard doen de buitensauna’s het goed in de zomer. Deze kun je in je tuin laten bouwen waardoor je een ware wellness in je achtertuin hebt. Heerlijk genieten van de infrarood sauna of sauna en daarne lekker in het zonnetje genieten van de zomer.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php