Kantoorkasten voor de optimale prestatie

 

Welke kantoorkasten zijn er op de markt? Hieronder een overzicht van een aantal kasten voor op kantoor. Welke kantoorkast is voor jou optimaal?

De draaideurkast

De draaideur kast is een van meest gebruikte kantoorkasten. Deze kantoorkast wordt vaak gebruikt voor het opbergen van allerlei materialen. Deze kast is een goedkoop alternatief als u niet voor bijvoorbeeld een roldeurkast kiest. De draaideurkast is eenvoudig en is erg licht. Het wil niet zeggen dat u een kwalitatief mindere kast heeft dan een roldeurkast. De draaideurkasten heeft meerdere legborden en is voorzien van een slot waardoor bijvoorbeeld belangrijke documenten veilig achter slot en grendel liggen.

Tekeningladenkast

De tekeningladenkast wordt vooral gebruikt door ontwerpers. Bijvoorbeeld architecten maken veel gebruik van deze kasten omdat deze makkelijke grote papieren kunnen opslaan en dan ook nog eens heel veel verschillende tekeningen. De keuze in dit assortiment is helaas vaak niet groot waardoor deze kasten vaak nog wel eens wat duurder zijn.

Garderobekasten

De garderobekasten zijn ideaal voor het opslaan van kleding als u moet omkleden voor bijvoorbeeld de gymzaal of een laboratorium. Garderobekasten zijn speciaal gemaakt voor kleedkamers waar je makkelijk je jas kan ophangen en ook nog netjes de rest van je kleren kan ophangen. Deze kunnen ook net als lockerkasten op slot gaan. Het verschil tussen de lockerkasten en deze garderobekasten is dat de garderobekasten vaak lang en hoog zijn zodat er dus kleren kunnen hangen zonder dat deze in de kreuken.

Brandkasten

Brandkasten verklapt al waar deze voor gemaakt zijn. De brandkasten zorgen ervoor dat uw spullen veilig liggen tegen zowel brand als diefstal omdat deze kasten vaak op slot kunnen. De meeste brandkasten zijn vaak heel betrouwbaar en gemaakt van brandvertragend materiaal. De kasten zijn gemaakt volgens DIN 4102 waardoor deze volgens speciale regelgeving is gemaakt. De inhoud wordt dus altijd in het geval van calamiteiten bewaard. De prijs van de brandkasten ligt door bijvoorbeeld het speciale materiaal wel hoger dan andere kasten. U moet dus de keuze maken tussen veiligheid en prijs.

Bron: Officetopper kantoormeubelen

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php