Wat kost een jacuzzi voor buiten? Inclusief de gebruikskosten

Benieuwd naar de kosten van een jacuzzi voor buiten? Het is verstandig om de onderlinge prijsverschillen goed te vergelijken. Tenminste, als u kijkt naar zowel de kosten voor de aanschaf als de gebruikskosten die erbij komen.

 

Van een auto weten we dat we bijkomende kosten betalen voor de brandstof. Zoals we van een printer weten dat de daadwerkelijke kosten zitten in de inktcartridges die we erbij nodig hebben. Het werkt met een jacuzzi voor buiten op een vergelijkbare manier. De combinatie van kosten voor het energieverbruik, benodigde reparaties en het wateronderhoud lopen over een periode van 10 jaar gemakkelijk op tot 40 tot 50% van de aanschafwaarde. Met name de gebruikskosten bieden dus mogelijkheden om te besparen op de totale investering over een periode van 10 jaar of langer.

Aanschaf van de jacuzzi voor buiten

Als u wilt weten wat een jacuzzi voor buiten kost is de kans groot dat u vooral kijkt naar de aanschafprijs. Dat is een logische stap, omdat dit het bedrag is dat u op voorhand dient te betalen. Net als wanneer u de auto of een printer koopt, om er daarna gebruik van te gaan maken.

 

U heeft de keuze uit goedkope jacuzzi’s uit China, vaak al verkrijgbaar vanaf €3.000 – €4.000. Terwijl u aan de andere kant van het spectrum tot €20.000 of meer betaalt voor een luxe jacuzzi van een van de Amerikaanse merken. Binnen die prijsrange bevinden zich tal van jacuzzi’s voor buiten, van verschillende fabrikanten en in diverse afmetingen.

 

Het is de kunst om goed te kijken naar bijvoorbeeld de manier van bouwen. Een Chinese jacuzzi zal niet of nauwelijks geïsoleerd zijn. De Amerikaanse baden zijn dat wel, maar op een totaal andere manier dan bijvoorbeeld een massagebad. Het is de bouwwijze van een massagebad die dit een goede investering maakt. Dankzij het laagste energieverbruik, minimaal 10 jaar garantie om reparatiekosten te voorkomen en dankzij goedkoper wateronderhoud met universele filters.

Bijkomende kosten: het gebruik

Een jacuzzi voor buiten ‘kost’ meer dan de aanschafprijs. Het zijn vooral de verbruikskosten waarmee u de mogelijkheid heeft om te besparen. We zetten de drie belangrijkste kostenposten op een rij:

 

  • Energiekosten
    De energiekosten van een jacuzzi bedragen zo’n 1 tot 2 euro per dag. Een massagebad daarentegen verbruikt zo’n 1 euro per dag. De besparing op het energieverbruik loopt in 10 jaar tijd op tot €3.650.
  • Reparatiekosten
    Een goede jacuzzi gaat minimaal 10 jaar mee, met uitschieters tot wel 20 of 25 jaar. Massagebaden bieden gedurende die eerste 10 jaar 100% garantie, zodat u geen reparatiekosten betaalt. De gemiddelde garanties bij jacuzzi’s bedragen 3 – 8 jaar. Dat betekent dat u in 10 jaar tijd gemiddeld rekening moet houden met de vervanging van één van de pompen en bijvoorbeeld de filterpomp. De totale kosten daarvan bedragen zo’n €1.000.
  • Wateronderhoudskosten
    De kosten voor het wateronderhoud zitten vooral in de aanschaf van de filters. Met name Amerikaanse merken maken gebruik van eigen A-merk filters. Die kosten tot het dubbele van universele filters, met name omdat er bijvoorbeeld sprake is van 5 filters in plaats van 2. Om de filters met de aanbevolen frequentie te vervangen maakt u gemakkelijk €1.000 aan extra kosten.

 

Een massagebad is in een aantal gevallen duurder in aanschaf dan een jacuzzi voor buiten. Die kosten verdienen zich gemakkelijk terug dankzij de lagere bijkomende kosten voor het energieverbruik, reparaties binnen de garantie en goedkoper wateronderhoud.

 

Wat kost een jacuzzi voor buiten Inclusief de gebruikskosten

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php