WTW Filters op tijd vervangen

Als u een WTW unit heeft thuis, dan moet u er ook voor zorgen dat de filters voldoende worden vervangen. WTW units die filteren uiteraard het lucht doormiddel van vervuild luchtdeeltjes en fijnstof uit de inkomende lucht te filteren. Als de filters niet op tijd worden vervangen dan doet de filter zijn werk niet meer goed, en kunnen de filters gaan schimmelen.

Dit willen we natuurlijk niet hebben, dus de filters goed op tijd vervangen!

Hoe vaak moet je de WTW filters vervangen?

WTW filters moet je minimaal 2x per jaar vervangen anders is het zeer aannemelijk dat ze verstopt en vervuild raken. Maar woon je langs een drukke weg of zijn er veel verbouwingen in je buurt, dan is het aan te raden om je filters elke 3 maanden te controleren. Als de filters er zwart en vies uitzien dan moeten gelijk worden vervangen. Probeer zelf niet de filters schoon te maken hiermee worden de WTW filter beschadigt!

Waar op letten bij het vervangen van je WTW filter?

Het is belangrijk dat de WTW unit niet uitstaat voor een lange tijd. Een goeie tip is als je bang bent te vergeten om je filters 2x per jaar te vervangen is het noteren in de agenda of op de kalander.

Als het zover is en de filters moeten vervangen worden. Dan is het beste om ook de ventilatieventielen te reinigen. Heb je hier geen zin in kun je het altijd laten doen door een expert. Het zelfde geld voor de unit zelf dit moet altijd gereinigd worden door een professioneel bedrijf.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php