Vloer schoonmaken: parket, hout, PVC en beton

Verschillende vloeren van verschillende materialen moet je allemaal op een andere manier schoonmaken. In dit artikel leggen we uit hoe je welke vloer het best schoon kan maken en welke schoonmaakartikelen je nodig hebt.

Parketvloer

Een parketvloer moet je voorzichtig behandelen omdat deze snel beschadigt. Gebruik voor het schoonmaken een bezem met zachte haren of een professionele stofzuiger met een zachte mond waardoor de vloer geen krassen krijgt. Af en toe kun je een parketvloer ook dweilen. Doe dit met een vochtig microvezeldoekje, dus niet te nat. Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddelen maar alleen water. Schoonmaakartikelen kunnen namelijk een grijze waas op de parketvloer achterlaten. Gebruik dit dus zo min mogelijk. Tip: gebruik nooit zeep of andere schoonmaakmiddelen op microvezeldoekjes en was ze ook niet met wasmiddel. Anders verliezen ze hun water opnemende werking. Je kan ook speciaal parketschoonmaakmiddel gebruiken. Doe dit echter niet te vaak want ook dit kan een grijze was achter laten. Gebruik het liefst alleen water.

Houten vloer

Een houten vloer moet je ook voorzichtig behandelen net als een parketvloer. Gebruik ook hier dus zachte bezems en stofzuigermonden en geen schoonmaakmiddel. Bij hout is het ook heel belangrijk dat je niet te veel water gebruikt. Hierdoor vervormen de planken en er ontstaan lelijke vlekken.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn makkelijk om schoon te maken omdat ze lekker glad zijn. Je kan ze makkelijk stofzuigen, vegen en dweilen. Gebruik bij het dweilen niet te heet water want dit kan de vloer beschadigen. Ook bij PVC vloeren is het niet nodig om schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het dweilen, dit kan gewoon met water. Tip: zet plantenbakken op een schoteltje en niet direct op de vloer om kringen te voorkomen.

Betonnen vloer

Betonnen vloeren komen vaak voor in de badkamer. Maak de vloer altijd goed droog om kalkvorming te voorkomen. Gebruik geen schuursponsjes op schuurmiddelen op deze vloer. Bij kalkvorming kun je bij uitzondering een klein beetje je schuurspons gebruiken maar pas hiermee op.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php