Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben nogal wat voordelen ten opzichte van aluminium of houten kozijnen. De prijzen van de kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren flink gedaald en zijn inmiddels tot wel 15% goedkoper dan traditionele houten kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat er weinig onderhoudskosten gemaakt hoeven worden, aangezien het schoonmaken met een basis reinigingsmiddel al voldoende is. Daarnaast isoleren de kunststof kozijnen ook nog eens zeer goed, waardoor u tot wel honderden euro’s bespaart op uw energierekening. Verder verhogen de kunststof kozijnen tevens de waarde van uw woning uiteraard.

Onderhoud

Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen heeft u daar na de aanschaf weinig omkijken meer naar. De kozijnen zijn onderhoudsarm en met een stofdoek of een zachte spons zijn de kozijnen gemakkelijk schoon te krijgen. Bijtende en schurende schoonmaakmiddelen moeten ten alle tijden voorkomen worden. Ook het gebruik van een schuurspons kan vervelende gevolgen hebben. Zo loopt u namelijk het risico dat u het kunststof voorgoed beschadigt.

Isolatie

Op het gebied van isolatie hebben kunststof kozijnen de laatste jaren stukken verbeterd. Zij hebben tegenwoordig een uitstekende isolatiewaarde, dankzij de voortdurende technologische ontwikkelingen. De isolatiewaarde geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat warmte verloren gaat. Wanneer u dit tijdens de aanschaf goed in de gaten houdt kunt u warmte verlies en hoge stookkosten voorkomen en besparen op uw energierekening. Kunststof gaat gemiddeld 40 jaar mee, waardoor er lange tijd genoten kan worden van een uitstekende isolatie van uw woning.

Veiligheid

Niet enkel op het gebeid van isolatie zijn kunststof kozijnen sterk verbeterd, ook wanneer er gekeken wordt naar veiligheid brengt dit grote voordelen met zich mee. Door verschillende eigenschappen zoals de stevigheid en moeilijk buigzaam, zijn kunststof kozijnen even inbraakveilig als stalen kozijnen.

Er wordt gebruik gemaakt van een meerpuntssluiting en inbraak werende sluitnokken. Daarnaast zou het een veilige gedachte moeten zijn dat de scharnieren, sloten en ‘klinken’ op metaal worden bevestigd. Dat kunststof kozijnen veilig zijn komt onder meer ook doordat de kozijnen verstevigde hoekpunten hebben. Kunststof kozijnen hebben dus een aantal specificaties waardoor ze erg veilig en geschikt zijn tegen inbraak.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php