Je woning verkopen: de bouwtechnische keuring

De woningmarkt is nog altijd een dynamische markt. Geen enkele woning is hetzelfde en vaak gaat er een behoorlijk tijd overheen voor je de woning hebt verkocht. Niet zelden zal er veel aan zijn gelegen om de woning snel te verkopen tegen de meest realistische verkoopprijs. Uiteraard kun je er voor zorgen dat de woning er keurig uitziet, vaak wil een potentiĆ«le koper echter meer informatie over de woning. Niet alle zaken zijn echter visueel waarneembaar. Door het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring kun je de geĆÆnteresseerde aspirant koper alle relevante informatie geven. Een dergelijk keuringsrapport geeft de koper vertrouwen en zekerheid.

 

Hogere verkoopprijs

Een bouwtechnische keuring die je als verkopende partij laat uitvoeren zorgt voor openheid en transparantie tijdens de onderhandelingen. Niet zelden zorgt dit ervoor dat je als verkopende partij de beschikking krijgt over de juiste argumenten om het beste verkoopresultaat te behalen. Een koper heeft er namelijk belang bij om een voor hem of haar gunstige verkoopprijs te bedingen, dit is echter niet in jouw belang als verkopende partij. Indien je zelf al voor een bouwtechnische keuring hebt gezorgd, dan voldoe je automatisch al aan de informatieplicht. Een koper weet dan exact waar hij of zij aan toe is en kan in een later stadium geen verborgen gebreken claimen.

 

Tweede hypotheek

Het laten uitvoeren van een bouwkundige inspectie is niet alleen zinvol als je de woning snel wenst te verkopen. Ook als je nog geen directe verkoopplannen hebt, kan een degelijk uitgevoerde keuring zinvol zijn. Zo weet je exact welke punten aandacht nodig hebben mocht je op termijn toch besluiten om de woning te verkopen. Ook indien je graag je huidige woning wilt verbouwen, bijvoorbeeld als je overweegt om een serre te laten plaatsen, heeft een bouwkundige keuring zin. In veel gevallen zul je namelijk bij het aanvragen voor een tweede hypotheek een bouwkundig rapport moeten overhandigen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php