Kit: voor al je klusjes

Kit is een veel gebruikt product in de bouw. Het wordt voornamelijk gebruikt om dingen af te dichten. Hierbij kan je denken aan het dichten van gaatjes in je muur. Er zijn 3 soorten kit: plastische, plasto-elastische en elastische kitten. Alle drie kunnen  gebruikt worden met een ander doeleinde. Plastische kit vervormt een beetje maar niet uit zichzelf. Plasto-elastische kit kan vervormen en ontspant zich daarna weer. Een voorbeeld hiervan is acrylaatkit. De laatste, elastische kitten vervormen wel mee en hebben een rubberachtige samenstelling. Wanneer gebruik je nou welke kit?

Plastische kit

Deze soort kit kan vervormen maar verhard niet. Deze keert altijd weer terug in zijn oorspronkelijke vorm nadar je er druk op hebt uitgevoerd. Deze wordt voornamelijk gebruikt bij het kitten van beglazingen.

Plasto-elastische kit

Deze blijft, in tegenstelling tot plastische kit, nog wel een klein beetje elastisch. Deze wordt eigenlijk veel gebruikt voor de klusjesmannen onder ons. Dit is namelijk nummer 1 kit voor particulier gebruik.

Elastische kit

De meeste soorten kit zijn elastische kitten. Deze soort kit blijft namelijk altijd elastisch maar keren wel altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Deze kit is ideaal voor het gebruik in sanitaire ruimtes maar ook voor in je keuken. Het nadeel van deze kit is wel dat het lastig overschilderbaar is, wat bij de andere twee soorten wel mogelijk is.

Algemene tips

Bij het gebruik van elke kit, is het belangrijk dat je je wat dingen realiseert. Ten eerste moet de oppervlakte wat je wilt lijmen altijd vochtvrij, vetvrij en stofvrij zijn. Stof is hierbij nog hetgeen waar je het meest op moet letten. Zodra er stof tussen de lijm en de oppervlakte zit wat je wilt lijmen, pakt de lijm niet. Ten tweede is het ook altijd handig om van te voren een primer te gebruiken. Dit zorgt voor een optimale hechting.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php