Creatief bezig voor een gezelliger huis

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn in je huis? Er zijn genoeg karweitjes die je kunt doen om lekker bezig te zijn. Zo ben je nuttig bezig en wordt je huis er meteen een stuk leuker van. Is je inspiratie even op en weet je niet goed wat je nog meer kunt doen? In deze blog geven we je een aantal tips!

Schilderen

Heb jij een vaste hand? Dan kun je eens beginnen met schilderen. Probeer eerst op een canvasdoek of je er een beetje gevoel voor hebt om te schilderen. Lukt dat goed? Dan kun je beginnen aan een muurschildering. Een mooi portret van je favoriete artiest, landschappen of dieren, niks is te gek!

Red Sea aquarium

Ook een Red Sea aquarium maakt je huis meteen een stuk leuker. Red Sea aquaria zien er heel mooi uit en staan op strak gestylde kasten waar je alle apparatuur in kunt opbergen. Ook hiermee kun je lekker bezig zijn, want het aquarium moet natuurlijk goed onderhouden worden. Bovendien kun je op internet of in boeken eindeloos lezen over de verschillende vissen en koralen.

Planten

Ook is het heel leuk om bezig te zijn met planten. Je kunt natuurlijk beginnen met een zaadje, en hier een prachtige plant uit laten groeien. Je kijkt elke dag even of je plantje nog genoeg water heeft en verzorgt het alsof het je kind is. Maar je kunt een plant ook verdubbelen door er een stuk af te snijden en dit stuk te stekken. Bepaalde planten zijn hier heel geschikt dus, dus check van tevoren even of jouw plant geschikt is om te stekken. Het verzorgen van planten zorgt voor rust en regelmaat. Bovendien kunnen planten de lucht in je huis zuiveren.

Fotomuur

Een fotomuur is een hele leuke bezigheid om mee aan de slag te gaan. Fotografeer je graag in je vrije tijd? Dan heb je vast een heleboel mooie kiekjes die zeker de moeite waard zijn om op te hangen in je huis. Je kunt allerlei losse foto’s kiezen, maar je kunt ook bij elkaar horende foto’s kiezen die een verhaal vertellen. Druk deze foto’s af en kies mooie fotolijstjes uit. Voordat je flink aan de slag gaat met spijkers en een hamer, is het verstandig om je fotomuur eerst even te testen. Dit kun je doen door velletjes papier op de muur te hangen op de plek waar de lijstjes moeten komen. Wil je de foto’s bijvoorbeeld ophangen in een hartvorm? Dan kun je dat zo mooi uittesten. Verzin vooral je eigen creatieve ideeën voor je fotomuur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ga dus lekker aan de slag met een wereldkaart, met verschillende vormen, thema’s en fotolijstjes!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php