5 Tips voor het verbouwen van je badkamer

Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken. Het is nu gewoon echt nodig om de huidige badkamer een opfrisbeurt te geven. Want de badkamer tegels zijn kapot of de douche blijft lekken. Met deze 5 tips krijg je een beter beeld bij jouw nieuwe badkamer.

1.Een moodboard

Breng je persoonlijke wensen in kaart, dit kan je simpelweg doen door een moodboard of collage te maken. Op Pinterest of bij een woonboulevard kan je veel inspiratie op doen. Denk ook aan een kleurenpalet, hier kan je straks de accessoires op af stemmen.

2.Bad of douche
Een zeer lastige keuze, maar sanitair is zeer belangrijk in de badkamer. Heb je de ruimte om een bad te laten plaatsen of heb je daar liever de wasmachine en droger staan? Let vooral op bij jouw familie, vrienden en als je op vakantie gaat. Hoe is daar de badkamer ingedeeld. Je ervaringen kunnen deze keuze beïnvloeden, want vind je een opstapje vervelend of is dat geen probleem? Een douche neemt minder ruimte in beslag, maar na een zware klus lekker in een warm bad. Dat kan zeer ontspannend werken, daarnaast kan je er ook de wollen truien in wassen.

3. Tegelwerk op de muur en vloer
Welke tegel past het beste bij jouw nieuwe badkamer? Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het moet ook praktisch zijn bij het schoonmaken bijvoorbeeld. Grote tegels laten de badkamer optisch groter lijken. In een kleinere badkamer kan je beter kiezen voor lichte kleuren. Voor de vloer is het verstandig om antislip tegels te kiezen, zo voorkom je vervelende situaties. Ga je de tegels zelf zetten of laat je dit doen? Want het is niet echt een beginners klus. Als je handig bent, kan je hier wel kosten op besparen.

4. De meubels
Je opbergruimte wil je graag uit het zicht hebben, om de badkamer in zijn geheel rustig te laten ogen. Hiervoor kan je het best een badkamer kast kopen, waar je bijvoorbeeld je handdoeken en douchespullen kan opbergen. Houdt wel rekening met de stijl van je badkamer, misschien dat lades beter aansluiten in het geheel. Open kasten zijn leuk voor een plantje of voor decoratie. Maar stop je hier te veel spullen in, dan kan het rommelig overkomen. Het is dan verstandig om te werken met manden.

5. Finishing touch
De badkamer is natuurlijk een plek om tot rust te komen, misschien al de eerste reden om geen klok op te hangen. Ontspannen in bad of onder de douche met een muziekje vanuit de draadloze luidspreker. Dan is het wel prettig dat je niet in het donker ligt of staat. Krijgt de badkamer al veel daglicht of is verlichting toch wel verstandig. Voor de badkamer zijn speciale lichten verkrijgbaar, net zoals een spotje boven de spiegel. Het is praktisch en je creëert sfeer.

 

Hopelijk kan je met deze tips aan de slag. Het is een investering voor jezelf en je gezin. En op lange termijn ook voor de waarde van het huis. Geniet daarom vooral van je badkamer zodra deze klaar is! Want na al dat klussen, heb je dat zeker verdient.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php