Een lekkage in de badkamer oplossen

Het is vaak een vervelend probleem wanneer je een lekkage in huis hebt. Een kleine lekkage kun je vaak soms pas na een bepaalde periode zien. Het zou kunnen zijn dat er vochtplekken op de muur komen waardoor het behang loslaat. Zodra je dat ziet, is het belangrijk dat je daarvoor snel maatregelen neemt. Wanneer door het vocht het behang loslaat, kunnen er plekken van schimmel ontstaan. Schimmel is zeker niet mooi en kunnen in bepaalde situaties ziektes veroorzaken. Dat moet je zien te voorkomen. Het kan ook zijn dat er een vochtplek op het plafond in de kamer ontstaat. Je zou je af kunnen vragen hoe dat ontstaan zou kunnen zijn. Het is mogelijk dat er boven de plaats van de vochtplek de badkamer is. Wanneer dat het geval is, kun je ervan uitgaan dat de lekkage vanuit de badkamer komt.

Een lekkage in de badkamer oplossen
Wanneer je dus weet dat de lekkage vanuit de badkamer komt, weet je wat je te doen staat. Je moet de lekkage verhelpen die vanuit de badkamer de veroorzaker is van de vochtplek op het plafond in de woonkamer. Een lekkage in de badkamer kun je niet gemakkelijk oplossen. De lekkage die van een leiding afkomt, kun je niet zien. Alle leidingen worden tegenwoordig in de muur weggewerkt. Het is mooier, maar heeft het nadeel dat bij een lekkage je het zelf moeilijk kunt repareren. Je zou kunnen proberen te achterhalen waar de lekkage in de badkamer vandaan komt. Wanneer je in de badkamer een vochtige plek ziet, kun je denken dat de lekkage achter die tegel zit. Je zou dan het tegeltje weg kunnen hakken waarvan je denkt dat daar de lekkage achter zit. Zou dat het geval zijn dan heb je geluk. In de meeste gevallen heb je het tegeltje weggehakt en zie je dat daar de leiding niet lekt. Je kunt dan een tweede tegeltje weghakken en hopen dat daar de lekkage achter zit. In de meeste gevallen kun je lang door blijven gaan voordat je op de plaats komt waar de lekkage zit. Vaak heb je dan alle tegeltjes van de muur al weggehakt. Voor het oplossen van een lekkage in de badkamer kun beter een lekdetectiebedrijf inschakelen.

Het lekdetectiebedrijf
Wanneer je een lekkage in huis hebt, kun je altijd beter direct een lekdetectiebedrijf inschakelen. Ze zijn 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar. Ze moeten altijd te bereiken zijn want ’s nachts kan er ook een plotselinge lekkage optreden. Zo’n lekkage, die soms groot is, moet snel verholpen kunnen worden. Wanneer je belt en de situatie uitlegt, zijn ze snel ter plaatse met de juiste apparatuur. Ze zullen bij aankomst eerst de situatie bekijken en bij een lekkage in de badkamer deze snel oplossen. Door gebruik te maken van lekdetectieapparatuur kunnen ze precies bepalen waar de lekkage zit. Ze hoeven maar een tegeltje weg te hakken om bij de lekkage te komen. Ze zullen de lekkage maken, het gat weer dicht maken en indien voorradig een nieuw tegeltje plaatsen. De kosten van een dergelijke reparatie zijn veel goedkoper voor een verzekeringsmaatschappij dan wanneer je het zelf doet. De verzekeringsmaatschappij zal de onkosten voor het maken van de lekkage gewoon uitbetalen.

 

Bron: atmyhome.nl

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php