Hoe onderhoud je een betonvloer?

Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een betonvloer in huis. Het kan een moderne en strakke uitstraling geven in huis. De betonvloer kent veel voordelen, maar toch is een goed onderhoud essentieel. Welk onderhoud het best werkt en hoe je een betonvloer moet onderhouden kun je hier lezen.

Voorkom kalk

Wanneer de vloer regelmatig nat of vochtig blijft, vormt er uiteindelijk een kalklaagje op de vloer. In de badkamer zie je al vaak in een korte tijd een kalklaagje ontstaan, omdat de vloer hier vaak erg nat is. Om dit kalklaagje te voorkomen is het belangrijk dat je de vloer altijd goed droogt na het schonen.

Wanneer het voorkomen niet gelukt is moet je het kalk rustig schuren met een schuursponsje en niet met schoonmaakspul!

Inwrijven van de betonvloer

Om de betonvloer schoon te houden kan je deze het best regelmatig insmeren met bijenwas of acrylwas. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje en maakt de vloer ook nog mooi door een donkere glans. Het inwrijven zorgt dat er geen doffe plekke komen op de vloer.

Heb je wel doffe plekken op de vloer die ontstaan zijn door inwerking van zure producten moet je dit schoonmaken met natuurlijke zeep. Wanneer je allerlei andere schoonmaakmiddelen gaat gebruiken kan je de vloer extra schaden aanbrengen die je niet meer weg kan halen.

Wat gebruik je wekelijks?

Een betonvloer kan je het best schoonmaken met een zachte bezem. Wanneer je te hard bezems gebruikt kan dit leiden tot lelijke krassen op de vloer. Vervolgens is het belangrijk om de schone vloer regelmatig te dweilen. Dit zorgt ervoor dat de vloer mooi, maar ook vooral schoon zal blijven.

Heb je nog geen betonvloer? Denk er zeker over na! Het is een relatief goedkope soort vloer die met het juiste onderhoud voor een hele lange tijd mooi blijft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php