Tips bij het gebruiken van siliconenkit

Wanneer je verbindingen af moet werken, vocht tegen moet houden of voegen en naden moet vullen, kun je gebruik maken van siliconenkit. Als eigenschap heeft siliconenkit elasticiteit. Daardoor kan het tot zekere hoogte beweging opvangen. De kit is verkrijgbaar in kokers en tubes. Met één koker kun je ongeveer 12 tot 13 meter kitten.

Verschillende soorten siliconenkit

De elasticiteit en mate waarin het uithardt wordt bepaald door de samenstelling van de kit. Over het algemeen voldoet een universele siliconenkit. Maar wanneer je werkt in badkamers of natte ruimtes kun je beter een andere kit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een schimmeldodende kit. Hiermee voorkom je dat voegen zwart worden na verloop van tijd. Ook moet je er rekening mee houden dat er kitten zijn die je kunt overschilderen, en soorten die je niet kunt overschilderen. Daarnaast is verf zelf niet elastisch. In de loop der tijd kunnen er dus scheuren ontstaan.

Speciale soorten kit

Ook zijn niet alle soorten kit geschikt voor elke klus. Een kit met acrylaat kun je bijvoorbeeld niet gebruiken op glas, tegels en gladde ondergronden. Hier zou een beglazingskit waarschijnlijk beter voor geschikt zijn. Voor bitumen en daken kun je het beste gebruik maken van siliconen rubber, teflon en bitumen kit. Soms kun je de hechting bevorderen door gebruik te maken van een primer.

Verschillende kleuren kit

  • Kit is verkrijgbaar in een paar select aantal kleuren: wit, zwart, grijs, bruin en transparant. Bij het maken van de kleurkeuze moet je bepalen of het past bij de ondergrond. Verder zit er qua eigenschappen niet veel verschillen in tussen deze verschillende kleuren kits.

Zuurgraad van siliconenkit

Wanneer er zure bestanddelen verwerkt zijn in de siliconenkit kan de ondergrond gaan oxideren. Dit kan voorkomen bij spiegels, marmer en natuurstenen, aluminium en koper. Wanneer je toch met deze materialen moet werken kun je het beste kiezen voor een zuurvrije kit. Een handige manier om dat te controleren kun je aan de onderkant van de tube ruiken.

  • Zorg voor een schone ondergrond

Bij het opvullen van een scheur in de hoek van een muur moet je het eerst opschonen. Verwijder eerst alle loszittende deeltjes met een schraper of mes. Met een kwastje of stogzuiger kun je de opening schoonmaken. Ook alle oude resten lijm, kit en vet kunnen verwijderd worden met spiritus of vetoplossers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php