3 voordelen van een warmtepomp

Warmtepompen genereren warmte op een efficiënte en daarom duurzame manier. Deze warmte kan worden gebruikt om je woning en water te verwarmen. Warmtepompen onttrekken warmte uit de buitenlucht, waar weinig elektriciteit voor nodig is. De elektriciteit die wordt gebruikt, wordt ook weer omgezet in warmte.

  1. Een warmtepomp is duurzaam

Een urgent probleem van nu is de wereldwijde klimaatverandering. Eén van de dingen die we daaraan kunnen doen is duurzame energie in onze woningen gebruiken. Voor het opwarmen van lucht en water in huis is een warmtepomp een heel groene oplossing. Warmte in de lucht is energie die toch al bestaat. Bovendien is er weinig stroom nodig om deze warmte vast te houden en te gebruiken voor het opwarmen van uw woning en water.

  1. Gas vervangen

Met het gebruik van gas gaat gepaard met een aantal problemen. Ten eerste is gas schaars. Ten tweede zorgt de winning voor problemen. Denk maar aan de verzakkingen in Groningen. Ten derde is gas niet duurzaam, omdat er CO2 vrijkomt bij het opwekken van energie met aardgas en omdat de voorraad eindig is. Een volledige warmtepomp werkt volledig op stroom, terwijl een hybride warmtepomp in combinatie met aardgas werkt. Wat geschikt is voor jouw woning, hangt bijvoorbeeld af van het bouwjaar van je huis en de isolatie. Bij een nieuwbouwhuis is een warmtepomp waarschijnlijk een goed idee, omdat een gasaansluiting geen gunstige investering meer is, aangezien het afnemen van gas binnenkort niet meer mogelijk zou kunnen zijn. 

  1. Goed voor de portemonnee

Het gebruik van een warmtepomp scheelt in de portemonnee in vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van gas, omdat warmtepompen efficiënter werken. Hoeveel je precies bespaart met de aanschaf van een warmtepomp hangt af van de grootte van je woning en voor de aanschaf kun je soms ook een subsidie krijgen. Wie wil er nou geen geld besparen?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php