Diamond painting

Het is rustgevend en levert elke keer weer iets heel moois op. Het is dus niet zo verwonderlijk dat de hobby die diamond painting heet nog steeds aan populariteit wint. Diamond painting is er voor iedereen, zodat het ook al de ideale gezinshobby is. En bovendien krijg je als resultaat heuse kunstwerkjes aan de wand, en maak je met diamond painting tegenwoordig nog veel meer.

Borduren met steentjes
Borduren met steentjes, zo wordt diamond painting vaak ook wel genoemd. Met behulp van een patroon op canvas, een pincet en kleine, kristallen, gekleurde steentjes wordt het ene na het andere kunstwerk gemaakt. Moeder doet dit samen met dochter, terwijl ook steeds meer mannen en jongens merken hoeveel rust diamond painting geeft. Kinderen maken bovendien zo hun eigen ‘behang’ voor op de slaapkamer.  Als je een pakket thuisbezorgd krijgt, dan beschik je over een patroon, steentjes en een pincet. Het patroon geeft aan welke kleur op welke plek hoort en de steentjes leg je met het pincet zorgvuldig neer. Heb je een aantal steentjes gelegd, druk ze dan af en toe even stevig aan. Voor je de eerste steen legt is het handig om de steentjes te sorteren op kleur en in een apart doosje (per kleur) te doen. Dit werkt gemakkelijker en zo houd je meer overzicht, het is bovendien handig om de steentjes per kleur op het canvas te leggen. Waar je begint bepaal je zelf. Het is overigens belangrijk om op een zo vlak mogelijke ondergrond te kiezen om verzekerd te zijn van het beste resultaat.

Kies een eigen foto als patroon
Over het canvas zit een beschermende folie met een lijmlaag. Die haal je voorzichtig los in die hoek waar je begint en de folie klap je om. Vervolgens leg je de steentjes zo netjes mogelijk neer. Al snel zul je de eerste contouren van een fraai kunstwerk zien en dat maakt de motivatie alleen maar groter en groter. Wat betreft het patroon kun je kiezen uit verschillende categorieën zoals artiesten, bloemen, de boerderij, cartoon, feest of natuur. Tijdens de feestdagen verschijnen vaak speciale patronen zoals er elke dag opnieuw nieuwe patronen beschikbaar komen. Je kunt ook kiezen om een eigen foto als patroon te nemen of je kiest een lege canvas – ze zijn in diverse afmetingen beschikbaar- om op geheel eigen wijze je creativiteit te laten zien. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden bij diamond painting vrijwel eindeloos.

Ook sieraden, sleutelhangers en telefoonhoesjes
Behalve voor aan de muur, zie je ook steeds meer sleutelhangers die met diamond painting gemaakt zijn en dat geldt ook voor telefoonhoesjes. Ook het aantal sieraden dat op deze wijze gemaakt wordt is groeiend, terwijl er behalve gadgets ook steeds meer diamond painting tassen in het straatbeeld verschijnen. Diamond painting geeft rust na een hectische werkdag en brengt gezinnen dichter bij elkaar. Bovendien levert het gewoon elke keer opnieuw iets moois op. Al menig slaap- en woonkamer is door de eindresultaten van deze prachtige hobby echt leuker en gezelliger geworden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php