Maak jij jouw radiatoren regelmatig schoon?

Radiatoren kunnen regelmatig een schoonmaakbeurt gebruiken. Maar veel mensen vergeten het, of weten niet hoe makkelijke het kan zijn. Lees verder om te zien wat je nodig  hebt om radiatoren schoon te maken.

Wat je nodig hebt

  • Vacuüm / stofzuiger
  • Iets lang en borstelachtig om mee schoon te maken (stofdoek, radiator reinigingsborstel, enz.)
  • Een emmer heet water en een spons (voor de laatste stap)
  • Afwasmiddel / afwasmiddel
  • Een oude handdoek, laken of stoflaken
  • (optioneel) algemene keuken- / badkamer reinigingsspray

TIP: Als je vastzit aan een lange borstel en je hebt alleen een standaard vloerborstel, plak of bind je een doek om het andere uiteinde van het handvat.

Hoe maak je een radiator schoon

Voorbereiding:

Zet je verwarming uit voordat je begint. Eventuele vlekken die je ziet kun je met reiniger besproeien en na 5 minuten afnemen met een doekje. Stofzuig onder de radiator om eventueel stof op te vangen. ook al zal er meer vallen, maar het is toch een goed idee om er zoveel mogelijk van te krijgen – anders wordt het opgeschud en verspreid).

Afstoffen

Stofzuig zoveel mogelijk van de radiator met behulp van het verlengstuk van de slang van uw stofzuiger. Wissel naar je borstel en maak de achterkant van je radiator zoveel mogelijk schoon. Als je convector vinnen hebt, is het vooral belangrijk om ertussen te gaan zitten en het stof te verwijderen, omdat je deze gebieden niet met water kunt wassen (tenzij je veel handdoeken neerlegt).

Wassen

Meng wat afwasmiddel in je emmer met heet water tot het voldoende schuimt. Dompel je spons onder en wring overtollig water uit tot hij vochtig is. Veeg vervolgens de buitenkant van je radiator, leidingen en kleppen schoon Als je in een huis woont met rokers of ruige huisdieren, kan de hitte van de radiator er soms voor zorgen dat rook, vuil en haren aan je muren blijven kleven. In dat geval kan je ook de muren met dezelfde spons en een sopje afwassen.

Bron: radiatorendiscounter.nl

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php