Geurolie

Geurolie gebruiken
Geurolie kun je gemakkelijk en op verschillende manieren gebruiken zodat de kamer in een paar minuten de geur krijgt die men graag ruikt. De meest gebruikte methode is om de geurolie te verdampen door gebruik te maken van een geurbrander. Naast de geurbrander is het gebruik van potpourri en geurstokjes een veel gebruikte manier om de geur te verkrijgen in de kamer die men verkiest. Let er wel op want er zijn geuroliën die 100% natuurlijk zijn en er zijn er te verkrijgen die niet 100% natuurlijk zijn. De geurolie die niet 100% natuurlijk is, kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Mocht je geurolie willen gebruiken voor de woonkamer, zorg dan dat hij 100% natuurlijk is.

Geurolie voor de geurbrander
Deze is heel simpel te gebruiken. Als je geurolie in een geurbrander stopt, zal de geur zich langzaamaan verdampen en ervoor zorgen dat de kamer je favoriete geur krijgt. De geurolie zal langzaam verdampen door de warmte onderaan het schaaltje. Men gebruikt hiervoor een theelichtje. Wel is het belangrijk om te weten dat geurolie altijd in combinatie met een beetje water wordt gebruikt. Je kan de schaal van de geurbrander vullen en hier dan maximaal 4 druppels geurolie bijdoen. Doe niet teveel, anders wordt de geur te sterk en dan is het niet meer aangenaam.

Geurolie in combinatie met potpourri
Als je niet graag een geurbrander hebt in huis, is er natuurlijk nog een gemakkelijkere methode om ervoor te zorgen dat je je favoriete geur kunt laten verspreiden in de ruimte. Een gemakkelijkere methode is het gebruik van een schaaltje gevuld met potpourri. Een moderne schaal met potpourri is sowieso altijd een mooie decoratie voor in een ruimte. Potpourri wordt veelal gebruikt in combinatie met een luchtverfrisser. Als na een tijdje de potpourri geen geur meer geeft, kan je enkele druppels geurolie eroverheen sprenkelen zodat hij de geur weer zal verspreiden.

Geurstokjes
Nog een veel gebruikte manier om een geur te doen verspreiden, is het gebruik van geurstokjes. Deze manier gebruikt men wel eens in de badkamer. Men kan een flesje met rotanstokjes in een kast zetten en dankzij deze manier ruiken de handdoekjes ook een beetje naar je favoriete geur. Als men gebruikt maakt van geurstokjes heeft men het voordeel dat de geur maar liefst 3 maanden wordt verspreid. Je kan dus 3 maanden gebruik maken van een subtiele geur.

Geurolie tijdens aromatherapie
Mensen die de hele dag hard gewerkt hebben, verdienen ’s avonds of in het weekend natuurlijk hun rust. Dit kan helpen door een uurtje te ontspannen in een warm bad. Wat ook helpt en waar je rustig van wordt, is het gebruik van een geurolie in bad. Het volstaat om enkele druppels lavendel in een heet bad te stoppen en je zal vanzelf merken dat je dankzij de lavendel heel rustig ontspant. Je raakt er meteen van ontspannen dankzij de vredige en rustige werking.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php