Tuinieren in de stad

Tegenwoordig hoeven stadsmensen met groene vingers niet meer noodzakelijk naar het platteland te trekken om goed in de aarde te kunnen wroeten. Dankzij de term ‘urban gardening,’ kunnen verstokte stedelingen hun liefde voor de natuur voortaan ook uitoefenen op het dak of het balkon van hun huis.

Ruimte besparen wanneer je gaat tuinieren in de stad

Als je niet veel ruimte hebt, zoals veel mensen die in de stad wonen, is het een goed idee om te beginnen met verticaal tuinieren. Zo zijn planken ideaal op een balkon of in een kleine tuin, vooral omdat de meeste groenten het beste in potten groeien. Zo kun je een paar planken boven elkaar hangen en hier potjes en planten in zetten. Of gebruik maken van een rekje op je balkon. Je kunt er ook voor kiezen om ruimte te besparen door planten langs je muur te laten groeien. Met houten planken of draad kun je zelf een hekwerk maken waar tomaten en bonen perfect tegenaan kunnen groeien. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je beschikbaar hebt kunnen er ook hangplanten aangeschaft worden, zodat zelfs het plafond van het balkon goed gebruikt kan worden.

Verdere tips en trucs

We zullen je nog enkele tips geven om het stadstuinieren voor je tot een goed einde te brengen. Zo is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van het zonlicht. Hierdoor kunnen je planten en groenten namelijk goed genoeg groeien. Zorg er dus voor dat jouw perfecte plekje genoeg uren zonlicht vangt. Hierbij is het ook belangrijk dat je planten niet achter glas staan. Het glas versterkt namelijk het licht en kan de planten verbranden als ze te lang in de zon staan. Ook is het belangrijk dat je planten genoeg water krijgen Zorg er daarom voor dat jouw tuintje ergens komt te staan waar je gemakkelijk bij komt met een tuinslang of een gieter. Verder moet je zeker zijn van het feit dat je een tuintje kunt beginnen bij je woning. Het komt namelijk voor dat een verhuurder liever niet heeft dat er veel aan zijn huis veranderd wordt. Het is beter om dit even goed te checken. Tenslotte, neem een goed kijkje in de zaaikalender. Het hangt namelijk van het type groente of plant af wanneer je het beste groenten kunt zaaien. Zo zaai je veldsla het beste in juli, augustus of september, terwijl aardbeien het beste tussen maart en augustus geplant kunnen worden. Het is daarom goed om dit uitvoerig te controleren.
Als je meer ruimte hebt om een tuin te creëren, kun je ook hulp inroepen van een hovenier. Zij verzekeren je van een goed verzorgde tuin aangezien ze er in gespecialiseerd zijn tuinen te onderhouden op elk gewenst tijdstip van het jaar. Zo kun je hiervoor Hovenier Zwolle inschakelen. Naast het onderhouden van tuinen in hun regio kunnen zij ook zorgen voor de aanleg van vijvers of tuinoverkappingen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php