Afzuigkap schoonmaken

Het is misschien niet het leukste klusje om uit te voeren, maar zeker nodig. Want niet alleen de buitenkant wordt vies, ook de filters en roosers moeten af en toe onder handen genomen worden. Dit is essentieel om onaangename geurtjes en vieze lucht in huis te voorkomen. Wij hebben enkele tips opgesteld om je afzuigkap goed schoon te kunnen maken.

Reinigen van de afzuigkap

De buitenkant van de afzuigkap kun je gemakkelijk vetvrij maken met ammoniak. Maak hiervoor een sopje van warm water en ammoniak en neem daarna de buitenkant van de afzuigkap met een doekje af om deze vetvrij te krijgen. Neem deze vervolgens nog even met schoon water af voor een blinkend schoon resultaat.

Filter schoonmaken

Het filter in de afzuigkap moet je zo nu en dan vervangen. Je kunt controleren of dit moet gebeuren door een stukje keukenpapier onder de afzuigkap te houden. Zet deze vervolgens aan. Wordt het stukje keukenpapier tegen de afzuigkap aangezogen? Dan is het filter nog schoon. Als dit niet zo is moet je het filter vervangen. Je kunt nieuwe filters gemakkelijk kopen bij winkels met huishoudspullen. Koolstoffilters moeten zo’n twee tot vier keer per jaar vervangen worden.

Rooster schoonmaken

Het rooster wordt ook wel het vetfilter genoemd. Je kunt deze reinigen door een aantal uur een pan water met citroensap onder de afzuigkap te koken. Zet de afzuigkap aan en het vuil laat zich daarna gemakkelijk van het rooster afboenen. Tevens kun je het rooster schoonmaken met warm water en wat afwasmiddel, maar dan moet je iets meer de tijd nemen om te boenen. Je zou ze zelfs mee kunnen nemen in de vaatwasser als je deze hebt.

Enkele tips

Je kunt een vieze afzuigkap ook voorkomen door deze na het koken iedere keer even af te nemen met een doekje, dit scheelt een hoop schoonmaakwerk. Je kunt het rooster ook spuiten met een siliconenspray waardoor er minder snel vet aan hecht. Ook kan het helpen de kap in te wrijven met slaolie, hierdoor gaat het mooi glanzen en hecht vet minder makkelijk aan. En last but not least; wanneer je een roestvrijstalen afzuigkap in bezit hebt, kun je deze na het schoonmaken met glasspoelmiddel wat je normaal gebruikt voor de vaatwasser. Hierdoor is een glanzende afzuigkap gegarandeerd!
Nieuwe filters en roosters kun je ook makkelijk online kopen via Afzuigkap kopen. Tevens vindt je hier verschillende, trendy afzuigkappen welke je tegen een lage prijs kunt aanschaffen. Kortingen hiervoor kunnen wel oplopen tot 70%. Je kunt op de website verschillende merken van afzuigkappen vinden in alle soorten en maten. Bovendien worden ze snel thuis geleverd en tevens ingebouwd.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php