Een milieuvriendelijke tuinafscheiding

Verschillende aspecten kunnen een tuin mooier maken. Een mooi terras met veel verschillende planten en bloemen. Maar ook een luxe tuinset waar je mee uitkijkt op een groen grasveld kunnen een tuin prachtig maken. Ook niet onbelangrijk bij een mooie tuin, zijn tuinafscheidingen. Deze worden gebruikt om aangrenzende tuinen van elkaar af te scheiden; of ze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Het is namelijk toch een fijn idee om in de tuin in het zonnetje te kunnen liggen zonder meeglurende ogen.

De bamboemat
Hoewel houten schuttingen nog steeds het meest gekozen worden, zien we dat bamboematten ook steeds populairder worden. Dat is niet zo heel gek, want naast dat een bamboe afscheiding je tuin een heel warm en exotisch uiterlijk kan geven zitten er nog veel meer voordelen aan verbonden. Bamboematten worden meestal over een gaashekwerk geplaatst of tegen betongaas aan. Maar ze kunnen ook bevestigd worden aan een bestaande muur of schutting. Ze zijn dus makkelijk te plaatsen en ook afmetingen zijn geen probleem, want bamboematten kunnen makkelijk op maar geknipt worden.

Milieuvriendelijk
Belangrijk is ook dat bamboematten van natuurlijk restmateriaal gemaakt worden. Dit betekent dus dat er geen bomen gekapt hoeven te worden voor deze keuze. Ook groeit bamboe 15 keer zo snel, en levert het 20% meer zuurstof op dan bomen. Dit maakt een bamboe mat ook een stuk aantrekkelijker voor vogels, vlinders en andere insecten. Al met al kunnen we dus spreken van een zeer milieuvriendelijke keuze.

Past het bij mijn tuin?
Veel mensen associƫren bamboe met een oosterse sfeer. Uiteraard staat bamboe prachtig bij een mooie vijver met koi karpers, maar dat betekent niet dat het alleen daarvoor bedoeld is. Bamboe staat mooi bij gras, bij een stenen terras, maar ook tegen een balkonwand aan. Een ook qua kleur, grootte en dikte kun je altijd kijken wat het mooiste in jouw tuin past.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php