Tips om een nieuwbouw woning aan te schaffen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning kun je er voor kiezen een bestaand huis aan te schaffen, maar je kunt ook denken aan een nieuwbouwwoning. Hieronder geven we enkele tips weer die je in kunt schakelen wanneer je een nieuw huis wil aanschaffen.

Kies voor een goede buurt en de juiste soort woning

Allereerst is het zaak na te gaan waar je wil gaan wonen. Denk hierbij aan de stad en buurt waar je wil gaan wonen. De ene persoon voelt veel voor een vrije kavel voor zelfbouw in de polder, de andere kiest weer liever voor een stadswijk, multicultureel aangelegd of niet.
Verder is het handig na te denken over het feit of je in een nieuwbouw of oudbouw woning wil wonen. Een oud huis heeft vaak meer sfeer, maar het voordeel van een nieuwbouw woning is dat je hierin vaak goed zit voor de komende jaren omdat je weinig tot niets aan het onderhoud hoeft te doen. Het is handig om de voor- en nadelen van beide soorten woningen naast elkaar te zetten.
Hierbij kun je ook nadenken over hoe de woning er van binnen uit komt te zien. Meestal krijg je hier door middel van een plattegrond een aardig beeld van, maar soms is het niet gedetailleerd genoeg. Het kan helpen hierbij een bezoek te brengen aan de locatie van het project. Zo maken veel makelaars en projectontwikkelaars gebruik van programma’s zoals 3D- simulaties en Virtual Reality, zodat je volledig kunt zien hoe je toekomstige droomwoning eruit komt te zien.

Check de financiële haalbaarheid

Het is uiteraard handig om van te voren te checken of je het huis van je dromen wel kunt betalen. Op Internet zijn rekentools te vinden waarmee je dit uit kunt vinden. Houd er hierbij rekening mee dat banken verplicht zijn kosten in rekenng te brengen voor hypotheekadvies. Wel kunnen ze vaak een gratis mini- advies geven.
Ook is het belangrijk de kosten in de gaten te houden, deze kunnen in veel gevallen namelijk zomaar ineens oplopen. Zo gaat de betaling bij een nieuwbouwhuis vaak net weer even anders dan bij een bestaand huis. Het hele hypotheekbedrag gaat in een bouwdepot. Vanaf die rekening betaalt de koper de facturen aan de bouwer. Over de hypotheek betaalt de koper vervolgens rente, maar over het bouwdepot krijgt hij weer rente. In het begin zijn er dus heel weinig extra woonlasten, maar die worden meer naarmate de bouw vordert.
Als je nog zit met een oude woning die je moet verkopen, is het ook belangrijk dat je inschat wanneer je dit doet. Zo kun je met een makelaar overleggen of het verstandig is dit zo snel mogelijk te doen, of dat het slimmer is dat je er nog even mee wacht. Ook kan deze persoon onderhandelen over de datum van oplevering van je oude huis. Houd ondertussen goed in de gaten of de aannemer de in het koopcontract afgesproken bouwtijd in acht neemt. In het contract staat bijvoorbeeld wanneer de bouw moet beginnen en hoeveel dagen hij er maximaal over mag doen.

Zorg voor een goede planning

Projectontwikkelaars laten de keuze voor zaken zoals de keuken en badkamer steeds vaker vrij aan de consument. Als duidelijk wordt wanneer de opleverdatum is, wordt het tijd om deze zaken uit te zoeken en te bestellen. De leveranciers kunnen dan direct aan de slag als het huis klaar is.
Ook moet je goed nadenken aan hoe je nieuwe huis opgeleverd wordt. Ook een nieuwbouwwoning kan last hebben van gebreken. Neem daarom een expert mee bij de opleveringskeuring. Van de keuring krijg je een rapport, ondertekend door koper en aannemer. De aannemer is verplicht de gebreken die er zijn binnen drie maanden te herstellen. Vraag deze persoon ook voor advies over de afwerking. Moet bijvoorbeeld eerst de vloer erin en dan de keuken, of andersom? En mag er op de muren van een nieuwbouwhuis behang en verf?
Wanneer je gaat verbouwen is het handig je spullen ergens veilig te stellen. Een bekwaam bedrijf wat mee zou kunnen helpen met het verhuizen hiervan, is Woningontruiming. Zij zijn werkzaam door het hele land en kunnen u zware fysieke activiteiten uit handen nemen. Bovendien werken zij met een 100% tevredenheidsgarantie, wat betekend dat de betaling pas na een door u goedgekeurde oplevering plaatsvindt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php