De vensterbank als deel van het interieur

Bijna iedereen heeft wel op zijn minst één vensterbank thuis staan en bijna niemand doet er eigenlijk echt iets mee. Het klinkt ook gek: hoe kan je nu iets leuks doen met een vensterbank? Het antwoord daarop is echter dat het heel gemakkelijk is van jouw vensterbank een waardevol deel te maken van het interieur. Door enkele kleine aanpassingen transformeer je een dode plek in het uitzicht tot een levendig onderdeel van jouw decor. Hoe kan je dit dan doen? Daar is meer dan 1 optie voor:

Bekijk het eens groen

Als mensen dan toch een vensterbank moeten versieren kiezen ze meestal voor planten en bloempotten. Dat dient een dubbel doel: zo zorg je niet alleen voor een frisser uitzicht van het geheel, maar zorg je er bovendien voor dat er van buiten uit minder inkijk is. Leuk is dat door het groen te zien je ruimte hebt voor eindeloos veel variatie. Er zijn duizenden bloemen- en plantensoorten die stuk voor stuk kunnen passen op de vensterbank. Heb je een smalle vensterbank? Gebruik dan kleine plantenpotjes. Is die eerder lekker breed? Dan is een stevige plant of hoge bloem een optie. Let bij de keuze van planten en bloemen wel goed op met de richting. Is jouw vensterbank naar het zuiden gericht? Kies dan voor bloemen en planten die veel zonlicht kunnen verdragen. Naar het noorden? Kies dan voor planten en bloemen die geen direct zonlicht nodig hebben. 

Het wat gezelliger maken

Passen bloemen of planten niet meteen in jouw interieur? Dan zijn er nog veel andere opties. Een dergelijke optie is kiezen voor typische zaken die het net wat gezelliger maken. Wat moet je je daarbij voorstellen? Lantarens, kaarsenhouders en sfeerverlichting zijn aloude favorieten. Wanneer de avond valt steek je ze aan en heb je in geen tijd een gezellig tafereel zowel van buiten als van binnen bekeken. Dit type versiering voor jouw vensterbank is een goed idee als de rest van het interieur vrij veel houttonen bevat. 

Een zithoek maken

Het is iets wat je vaak ziet in Amerikaanse films en series, maar zelden echt meemaakt in Europa: de vensterbank als regelrechte zithoek. Dit kan natuurlijk enkel en alleen maar als je een brede en stevige vensterbank hebt. Beschik je over een dergelijk exemplaar? Kleed het geheel dan aan met enkele kussentjes en andere accessoires om een leuke en gezellige zithoek te maken. Zeker bij een vensterbank op de eerste of tweede verdieping is dit een heel leuk idee. Leg er nog een boekje of enkele tijdschriften bij en wedden dat iedereen jaloers is? 

De fotobank

Een simpele manier om van iedere vensterbank een echt kunstwerk te maken? Dat is de fotobank. Neem de leuke foto’s die je hebt bijeen, zet ze in mooie kaders en maak een prachtige collage naar keuze op de vensterbank. In één klap heb je op deze manier een lege plek in het interieur opgevuld, heb je heel wat sfeer in de ruimte gebracht en een persoonlijke toets.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php