Maak van je tuin je eigen paradijs

Leven als een God in Frankrijk. Hiervoor hoef je echt geen reis te maken van een flink aantal uren. Nee, dit kan gewoon in je eigen tuin. Of je nou een groot of klein stuk grond tot je beschikking hebt, er zijn genoeg manieren om deze zo in te richten dat jij er je eigen paradijs van kunt maken. Wedden dat jij binnenkort buiten gaat zitten wanneer het weer het toelaat?

Zorg voor een comfortabele zitting

Je tuin kan je, wanneer de ruimte het toelaat, gebruiken om lekker actief bezig te zijn. Span een net en ga lekker volleyballen. Maar wat we allemaal meestal doen in de tuin is zitten en genieten van het weer. Zorg daarom dat je comfortabel kunt zitten. Wat je kiest hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke smaak. Zo zijn er verschillende loungesets verkrijgbaar, maar je kunt ook gaan voor een grote tuintafel met bijpassende stoelen. Koop er in dit geval ook kussens bij, zodat je voor een langere tijd lekker kunt zitten. Wil je graag iets persoonlijks? Steek dan de handen uit de mouwen en maak zelf een tuinbank, of laat een handige doe-het-zelver dit voor jou doen.

Kweek je eigen groenten en fruit

Groenten en fruit uit eigen tuin smaken het lekkerst. Dus waarom zou je zelf niet aan de slag gaan met het kweken van je eigen groenten en fruit? Er zijn tegenwoordig allerlei soorten kassen verkrijgbaar, zodat er voor elke tuin wel iets passends is. Wanneer je een groot stuk grond achter je huis hebt, kun je een mooie kas laten bouwen of een stuk grond helemaal inrichten als moestuin. Heb je alleen een balkon of een klein tuintje tot je beschikking? Dan kan je altijd een paar kweekbakjes neerzetten of ga op zoek naar de kleinere variant van bijvoorbeeld een appelboom of een kersenboom.

Het vakantiegevoel

Ga je dit jaar niet op vakantie? Wees niet getreurd. Dan is het altijd nog mogelijk om een tropisch tintje aan je tuin toe te voegen, zodat je er vanzelf een vakantiegevoel van krijgt. Leg bijvoorbeeld een scheidingswand aan van riet of bamboe. Dit kan helemaal handig zijn om te voorkomen dat je katten onder het balkon doorglippen. Maak het geheel verder af met leuke tropische accessoires, zoals lichtjes en flamingo’s. Dit hoeft trouwens niet prijzig te zijn;  tropische accessoires zoals flamingo’s zijn tegenwoordig voor een prikkie te koop bij allerlei budgetwinkels.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php