Zo richt jij je woning duurzaam en voordelig in

Wanneer je een huisje krijgt toegewezen komt er veel op je af. Natuurlijk ben je hartstikke blij dat jij je eigen plekje helemaal kan gaan inrichten, maar je moet ook rekening houden met de kosten hiervan. Wanneer je alles helemaal nieuw aanschaft, kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Helemaal als jij alle ruimtes van je woning moet voorzien van een complete vloer en nieuwe gordijnen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om op de kosten te besparen. Zo heb je straks vast nog genoeg budget over voor een goede housewarming.

Vraag maar raak

Heb je even niet het geld om de muren van je woning te voorzien van een nieuwe laag verf of behang? Trek de stoute schoenen aan en vraag eens in je netwerk of iemand nog wat restanten verf of behang heeft liggen waar verder niets meer mee wordt gedaan. Zo kan jij een leuke mix maken van patronen en kleuren. Wanneer dit niet helemaal jouw ding is, kan je ook eerst een plan maken van hoe jij kleur aan wilt brengen in je woning. Misschien heb je eerst voldoende verf om de kozijnen te fatsoeneren en de muren te witten. De volgende keer wanneer je meer budget hebt ga je verder met de andere woonruimtes.

Voel je overigens niet al te bezwaard om hulp te vragen. Op social media zie je tegenwoordig ook al oproepen van mensen die vragen om verhuisdozen. Dus waarom zou jij ook niet jouw vraag de wereld inslingeren? Nee heb je, ja kun je krijgen.

Marktplaats en kringloop

Wellicht wil je alles het liefst nieuw kopen. Maar je meubels en accessoires scoren via Marktplaats en tweedehandswinkels is toch echt een stuk voordeliger. En vaak krijg je ook nog de kans om wat af te dingen op de prijs. Thuis hoef je alleen maar even alles goed schoon te maken. Heb je zelf geen auto tot je beschikking? Sjouwen met een kast is ook niet echt ideaal. Spreek dan voor je aankoop eerst even een medewerker van de kringloopwinkel aan. In veel gevallen is het mogelijk om je meubel(s) thuis laten te bezorgen tegen een kleine vergoeding.

Gebruik meubelen binnen en buiten

Heeft je huis ook nog eens een redelijke tuin? Ook daar wil je natuurlijk graag een gezellig hoekje maken, zodat je daar optimaal kan genieten van het mooie weer. Ook een tuinset vind je in de meeste gevallen wel bij de kringloop, maar het is ook een optie om iets aan te schaffen wat je zowel binnen als buiten neer kunt zetten. Bijvoorbeeld een hangmat. Tijdens de warme zomerdagen schommel jij lekker heen en weer in de schaduw, maar bij slecht weer bevestig je deze net zo makkelijk ergens in je huis. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig online een hangmat kopen. Je hebt zelfs de keuze uit hangmatten voor meerdere personen. Wil je liever rechtop zitten? Dan kan je ook nog kiezen voor een hangstoel of een hangbank, die je ook buiten én binnen kunt ophangen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php