Vier tips voor betere brandbeveiliging in huis

Je moet er niet aan denken, een brand zoals die geschiedde in de Londense Grenfell toren in de zomer van 2017. De Grenfell toren brand is een voorbeeld van wat er kan gebeuren indien de juiste brandbeveiliging maatregelen niet genomen zijn. De achilleshiel bleek in dit geval brandgevaarlijke gevelkleding te zijn. Er zijn bij bouw, renovatie en interieur vele keuzes te maken, en deze hebben impact op de mate van brandveiligheid in een woning. In dit artikel zullen we vier tips delen om brandbeveiliging van een woning naar een hoger plan te tillen.

Allereerst, heb je natuurlijk een rookmelder nodig. Maar welke? Er zijn vele rookmelders verkrijgbaar en als brandveiligheid leek zie je de bomen door het bos niet meer. Een pro tip is als volgt: vraag de verkopende instantie of de rookmelder die je op het oog hebt, voldoet aan de NEN 2555 richtlijnen. Iedere brandveiligheid expert die zijn mannetje of vrouwtje staat zal bekend zijn met deze richtlijnen en kunnen aangeven indien dit zo is of niet.

De tweede tip omvat de blusmiddelen. Steeds meer huishoudens in Nederland hebben een brandblusser in huis. Dit is een goede zaak natuurlijk. Echter, waar het vaak nog aan schort is het controleren en keuren van de brandblusser(s) in kwestie over tijd. Een brandblusser blijft niet permanent in goede conditie. Er kan veel misgaan zowel intern als extern, dit artikel beschrijft het. Om deze reden is het zaak om de brandblusser geregeld aan een keuring te onderwerpen. Dit kun je zelf doen, of je kunt het overlaten aan een bedrijf. Qua frequentie, is het aanbevolen om dit jaarlijks te doen.

Dan is het tijd voor tip nummer drie: brandvertragend impregneren. Er zijn verschillende onderdelen in en om het huis die extra risico met zich mee brengen. Denk bijv. aan een rieten dak o.i.d. Maar ook aan versieringen voor kerst of Halloween. Deze kwetsbare punten, wil je behandelen met brandvertragend middel. Maak je geen zorgen dit is geen chemische zooi die slecht is voor de gezondheid, stinkt of lelijke vlekken achterlaat. Het enige dat brandvertragend impregneermiddel doet is het brandveiliger maken van doorgaans kwetsbare punten van je huis.

De laatste tip is om bij te blijven. Lees zo nu en dan een artikel over brandveiligheid. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee zoals het gezegde gaat. Hier vind je informatieve artikelen omtrent brandveiligheid: https://www.royalsafety.nl/arbo-en-brandveiligheid-kennisbank/brandveiligheid/. Lees daar meer over zaken als brandvertragend impregneren en droge blusleidingen en alle nieuwe innovaties op brandveiligheid gebied.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php