Wat jij moet weten over een gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe ondergrond voor je woonkamer? Of wil je eigenlijk het liefst dezelfde vloer in elke kamer van je woning? Laat dan een gietvloer leggen door een specialist. Er zijn verschillende gietvloeren verkrijgbaar die elk weer hun eigen kwaliteiten hebben met het oog op toepassing en onderhoud. Wij helpen je alvast graag op weg met handige informatie op het gebied van gietvloeren.

De verschillende soorten gietvloeren

Wanneer je online op zoek gaat naar meer informatie over gietvloeren, zal je verschillende soorten tegenkomen. Hiervan zijn de termen epoxy en polyurethaan het meest populair. Beiden vloeren zijn weer verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals een epoxy gietvloer in een betonkleur voor een industriƫle look van jouw woon- of bedrijfsruimte. Het verschil tussen een epoxy of polyurethaan gietvloer is de toepassing en afwerking. Beide vloeren zijn zeer stevig, maar een vloer van polyurethaan komt vooral veel voor in woonhuizen. Epoxy heeft wat meer mogelijkheden op het gebied van afwerking en decoratie. Zo kan er een logo verwerkt worden in de vloer of wordt de ondergrond voorzien van een speciale topcoat met hoogglans of glitters.

Onderhoud

Een gietvloer heeft het grote voordeel dat je weinig tijd kwijt bent aan het onderhoud. De vloer is naadloos, waardoor je geen last hebt van opgehoopt vuil zoals zand en stof. Haal de stofzuiger over de oppervlakte om al het losse vuil te verwijderen. Haal hier eventueel nog een vochtige dweil over met mild schoonmaakmiddel. In het geval van een polyurethaan gietvloer is het ook verstandig om iedereen de voeten te laten vegen voordat ze je huis binnenlopen, zodat kleine steentjes niet aan de schoenen blijven hangen en op de vloer krassen. Heb je iets van je wijntje gemorst op de grond? Pak het liefst gelijk een doekje, zodat het alcohol niet in de vloer trekt en een lelijke vlek achterlaat.

Minder kosten bij een grote ruimte

Bij de aanleg van een gietvloer worden de kosten berekend per vierkante meter. Wil je op de prijs besparen? En is de rest van je woon- of werkruimte ook aan een nieuwe ondergrond toe? Laat de gietvloer dan ook gelijk aanleggen in deze ruimtes. Met een groter oppervlak zakt de prijs namelijk bij de meeste specialisten. Maak een selectie van de specialisten bij jou in de buurt en vraag een offerte aan, zodat je precies op de hoogte bent van het prijskaartje.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php