De onmisbare items voor elke backpacker

Roadtrippen, languit bij het zwembad van een luxe hotel of lekker basic in een tentje op de camping: iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor de manier van op vakantie gaan. Maar wil je het liefst voor een langere tijd rondreizen? Dan is het een optie om te gaan backpacken. Ontdek in je eentje of met gezelschap de mooiste plekken van de wereld met een grote rugzak op je rug. Aangezien je in deze periode uit vanuit deze backpack ‘leeft’, is het verstandig om in ieder geval de belangrijkste essentials mee te nemen.

Opladers, bankzaken en papieren

Een paar maanden reizen betekent ook dat je moet zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van deze dagen. Regel daarom goed al je bankzaken en andere papieren en verdiep je ook in andere belangrijke zaken. Staat je pinpas ingesteld op pinnen op binnen of buiten Europa? Heb je een reisverzekering en heb je op het moment voldoende dekking? En past de oplader van je telefoon in het stopcontact van de landen die jij gaat bezoeken? Online kun je ook een aantal checklisten downloaden die een goed overzicht geven van alle zaken die jij als wereldreiziger eerst moet regelen voordat je het vliegtuig instapt.

Houd rekening met ongevallen

….want is backpacken nou zo gevaarlijk? Nee, dat niet. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je altijd een veilige omgeving blijft, niet alleen de rimboe ingaat en geen contact legt met verdachte personen. Maar verder is het ook verstandig om rekening te houden met medische ongevallen, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Stel je voor dat je iets verkeerds blijkt te hebben gegeten, dan is het niet prettig om zo ver van huis te zijn met enorme buikkrampen. Maak daarom een klein tasje met pillen die helpen tegen diarree, pleisters en gaasjes en een klein flesje Sterilon en eventueel een pincet om wondjes schoon te maken. Gebruik je zelf dagelijks medicatie? Pak hier dan ook voldoende van in. Vergeet niet om van tevoren contact op te nemen met je huisarts voor een medisch paspoort, zodat je geen problemen krijgt bij de douane.

Plan B

Wanneer je gaat backpacken, kan je de hele reis van tevoren plannen. Maar wellicht vind jij het veel prettiger om alleen de eerste twee weken te plannen op het gebied van accommodatie en verder wel te zien wat de reis je brengt. Pak in dat geval ook spullen in voor de nachten dat je eventueel geen slaapplek in een hotel of hostel hebt kunnen regelen. Hiermee bedoelen we een reishangmat en een klamboe. Deze items nemen weinig ruimte in beslag in je rugzak. Dit is ook nog eens zeer handig wanneer je na lange wandeltochten even optimaal wilt relaxen en genieten van het mooie uitzicht.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php