Sfeer in huis

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Echter de herfst en wintermaanden zijn bij uitstek de meest gezellige tijd voor binnenshuis. Warmte, kaarsen en mooie kleuren dragen hier allemaal aan bij. Elk seizoen kun je de woonruimte gezellig maken met de accessoires, die vooral bij dat seizoen passen. De zomermaanden ben je toch, als het goed is, meer buiten. Toch is het dan prettig om, wanneer het regent, een fijne plek te hebben om je terug te trekken. De zomermaanden lenen zich bij uitstek om lichte kleuren te gebruiken. Misschien baseer je de inrichting dan op zon, zee en strand. Dat betekent zachte pasteltinten in blauw, licht-geel en een mooie lichte taupe-tint. Het motto is dan licht en luchtig. De herfst en wintermaanden geven weer hele andere inspiratie, om de ruimte een sfeervolle en warme uitstraling te geven.
Gezelligheid in de wintermaanden
De wintermaanden zijn vaak koud, regenachtig en donker. Het is dan heerlijk om een lekker kacheltje in je interieur te hebben. Je kunt kiezen voor een houtkachel, maar omdat we ook een schoner milieu willen, is de keus voor een pelletkachel een goede optie. Door middel van een elektrisch systeem komen de pelletkorrels tot ontbranding. Op deze manier ben je goed bezig voor het milieu en je bespaart aanzienlijke hoeveelheden energie.
Comfortabele meubels
In zowel de zomer- als wintermaanden is een comfortabele bank niet meer weg te denken uit een sfeervol interieur. Kies voor een sterk en stevig model waar je lekker in wegzakt. Combineren met mooie kussens en je hebt een aangenaam hoekje waar je heel wat avonden kunt doorbrengen.
Kleuren
Warme kleuren dragen bij aan een sfeervolle woonkamer. Kies voor een warm kleurenpalet als warm rood, beige, bruin en paarstinten. Ga nooit voor felle kleuren wanneer je een warme sfeer wilt creëren. Het interieur kan dan snel wat schreeuwerig overkomen en een onrustig gevoel geven. Het is wel zinvol om bijvoorbeeld een stukje kunst in huis te halen wat voorzien is van de wat meer fellere tinten. Dit kan alleen maar bijdragen aan de juiste sfeer.
Planten in huis
Planten hebben een natuurlijke uitstraling en geven zuurstof af. De sfeer in de living wordt hierdoor gezonder en met mooie groene planten kun je een warme sfeer verwezenlijken. Elk seizoen komen er weer planten op de markt, die op dat moment trendy zijn. Ga echter voor mooie, groene exemplaren waar je een aantal jaren plezier van kunt hebben. Ouderwetse planten als de sanseveria, kunnen gedachtes van vroeger oproepen en op deze manier doen denken aan de gezellige sfeer die je vroeger thuis had. De sanseveria is één van de sterkste planten die alles overleven. Ook past deze plant, afhankelijk van de soort pot, in bijna elk interieur.
Kunst en accessoires
Kunst en accessoires zullen zeker sfeer creëren. Koop of huur kunst voor je woonkamer en ga voor sfeervolle accessoires zoals kaarsen, kussens, vazen of een mooi plaid. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. Kijk ook eens in een vintagewinkel of op een tweedehands markt. Wat anderen wegdoen kan voor jou een mooi item zijn wat je kunt gebruiken om meer sfeer in huis te creëren.

Bron: woonenleven.nl

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php