Dakraam voor een lichte woning

Woont u in een huis waar de hoeveelheid licht maar beperkt is? Dan is een dakraam misschien een goed idee.

 

dakraam

 

Gemoed

Daglicht heeft een heilzaam effect op het gemoed van mensen. Bij een winterdepressie wordt zelfs lichttherapie voorgeschreven. Door het plaatsen van een dakraam vermeerdert de hoeveelheid licht in de woning substantieel. Het effect van daglicht kan niet worden nagebootst met kunstlicht. Daklicht is dus de oplossing bij een zwaar gemoed door gebrek aan licht in de woning.

 

Woningwaarde

De waarde van woningen met een dakraam ligt over het algemeen hoger dan die van donkere huizen. Veel mensen zoeken een huis met natuurlijk daglicht, met daklicht wordt al het mogelijke daglicht gevangen in de woning.

 

Stijlvol

De dakramen die tegenwoordig worden geplaatst passen bij verschillende typen woningen. De standaard lichtkoepel van vroeger wordt nog steeds gebruikt, maar er zijn ook platte varianten van dakramen beschikbaar die de strakke lijnen van moderne woningen niet onderbreken.

 

Veiligheid

Een dakraam moet voldoen aan hoge veiligheidseisen. Mocht het ooit zo zijn dat de bewoner van een woning met dakraam het dak op moet, dan mag hij niet het risico lopen door het glas heen te vallen. De dakramen die tegenwoordig worden geplaatst, zijn doorgaans gemaakt van versterkt glas dat tegen een stootje kan.

 

Temperatuur

Een dakraam is ideaal om zoveel mogelijk daglicht in de woning te vangen, maar het is lastig af te dekken wanneer de zomer weer aanbreekt. De temperatuur in de woning moet dan niet te hoog oplopen. Door gebruik te maken van dakramen met een hoge isolatiewaarde, blijft de temperatuur in de zomer aangenaam. Tegelijk zorgt de isolatie van het raam ervoor dat de opgebouwde warmte in de woning in de winter niet zomaar verloren gaat.

 

Meubelverkleuring

Het is algemeen bekend dat meubels en vloeren die langere tijd bloot worden gesteld aan zonlicht, uiteindelijk zullen verkleuren. Door gebruik te maken van een dakraam met UV-filter wordt het grootste deel van de schadelijke straling door het dakraam tegengehouden. Meubels, maar ook houten vloeren, zijn dus veilig voor het zonlicht dat via daklicht naar binnen valt. Voor meer huis Links en huisinrichting Links kunt u hier terecht.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php